I betalt samarbete med Ankarsrum
Tips! Titta på Ankarsrums assistenter och tillbehör – klicka här!
ÄPPELTEKAKOR Rivet äpple i degen gör tekakorna ännu godare och saftigare. Dessa ljuvliga äppeltekakor är perfekt som frukostbröd, men även goda till en varm soppa eller en fräsch sallad.
Degen har jag knådat i min Ankarsrum köksassistent som gör glutentrådarna starka vilket i slutändan gör att brödet blir oerhört luftigt och mjukt. Utan bra knådning av degen blir brödet platt och kompakt. Knådningen är en väldigt viktig process i bröd som innehåller jäst.
Tips! Titta på Ankarsrums assistenter och tillbehör – klicka här!
Tips! Mjölken gå att byta ut mot vatten, och då blir det konsistensen lite mer rustik. Men supergoda ändå!
Äppeltekakor
Ca 20 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
3 äpplen, rivna
150 g smör, rumsvarmt
3 dl grahamsmjöl
14–15 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i degbunken och tillsätt mjölken. Sätt i gång assistenten på låg hastighet. Tillsätt salt, rivet äpple, smör, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Kör degen i ca 5 min.
2. Strö lite vetemjöl över degen och sätt på ett jäslock. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.
4. Stansa ut runda brödkakor i degen, ca 12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller en rund skål. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö lite mjöl över degkakorna och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Tips! Titta på Ankarsrums assistenter och tillbehör – klicka här!
Tips! Titta på Ankarsrums assistenter och tillbehör – klicka här!
Hej !
Bakar de ljuva äppel te kakorna nu.. så bra.. brukar ha havregryn i men det här va ju ännu bättre
Hej, Vilket mjöl kan jag ta istället för grahamsmjöl?
Tack för en inspirerande sida😊
Underbart goda tekakor med äpple i