TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Trillingnöten var en favorit i den klassiska Aladdinasken, men försvann ur den för några år sedan. Men du kan enkelt göra den populära godissorten själv och njuta av den goda kombinationen choklad och knapriga hasselnötter.
Ingredienseser
2 dl hasselnötter, enklare om du hittar färdigskalade
150 g mjölkchoklad (mörk choklad går också bra)
GÖR SÅ HÄR
- .Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötterna på en ugnsplåt och rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de har fått färg.
2. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet med handduken.
3. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda 2/3 av chokladen med nötterna i en skål. Ställ tillbaka chokladen över vattenbadet.
4. Ta upp nötterna tre och tre med en sked. Lägg dem på en bricka klädd med bakplåtspapper. Ställ dem i kylskåpet en stund och låt chokladen stelna.
5. Dekorering: Skeda upp resten av chokladen i en liten plastpåse och knyt ihop den. Klipp ett litet hål i ena hörnet. Ringla chokladen i ett mönster över nötterna. Låt chokladen stelna i kylen igen. Förvaras svalt.