GLASSBOMB med tre smaker – vanilj, hallon och choklad. Ljuvligt god och lätt att göra! Passar både vuxna och barn. Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster, men inte lika jämnt som när man låter varje lager stelna i frysen. Tips! Tillsätt maränger i smeten!
Tips 1:
Spola skålen i varmt vatten innan du stjälper upp den på en tallrik. Om ytan blir smält kan man ställa den i frysen en stund till.
Tips 2: Om du har bråttom kan du använda färdigköpt vaniljglass och smaksätta 1/3 med hallon och 1/3 med choklad!
Tips 3: Stjälp upp bottnen på en marängbotten vid servering (färdigköpt eller hembakad).
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Tips! Servera glassbomben med t ex mosade hallon, chokladsås, maränger eller färska bär.
Glassbomb tre smaker
12–15 portioner
8 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g, sweetened, okokt)
2 dl frysta hallon
50 g mörk choklad
1 msk kakao
Tips! Tillsätt maränger i skålen med glassmet innan den fryses in! Jättegott!
GÖR SÅ HÄR
- Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken. Rör om ordentligt.
- Häll 1/3 av smeten i en rund, frystålig skål, ca 2 liter. Låt den stå i frysen i ca 1 tim. Dela upp resten av smeten i två skålar (ungefär lika mycket i varje). Ställ dem i kylen.
- Låt hallonen tina och mosa dem i en skål. Hacka chokladen.
- Rör ner hallonen i den ena skålen med glassmet.
- Rör ner den hackade chokladen och kakao i den andra skålen med glassmet.
- Bred ut hallonsmeten försiktigt ovanpå den vita smeten. Låt den stå i frysen i ca 1 tim.
- Bred ut chokladsmeten ovanpå hallonsmeten. Låt det frysa i frysen. (Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster ändå, men inte lika jämna lager som när man låter varje lager frysa).
Tips! Spola yttersidan på skålen i varmt vatten innan du stjälper upp den på en tallrik. Om ytan blir smält kan man ställa glassen på en tallrik i frysen en stund till.