Bloggar Lindas Bakskola Lindas pajrecept Lindas tårtor Okategoriserade

Banoffeepaj med maräng

dagensreceptutvald

Banoffeepaj är en av de godaste pajer jag vet! När min son fyllde 16 år bjöd jag gästerna på denna paj och den tog slut på ett kick. Både vuxna och barn älskade den!

Burken med karamelliserad mjölk innehåller färdigkokad kolasås. Det går även bra att köpa kondenserad, sötad mjölk men den ska kokas i 2–3 timmar för att bli kolasås. Obs! Det finns en variant som heter ”original”, men den går det inte att göra kolasås av.

Banoffeepaj brukar inte innehålla maränger men jag tycker det blir extra gott med spröda minimaränger på toppen. Bottnen kan förberedas dagens före servering, men lägg på fyllning och garnering strax före servering.

Supergoda salmiakbollar! Klicka här för recept!Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Banoffeepaj med maräng

Ca 12 bitar

Botten
250 g Digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk (kokad och klar)
ca 3 bananer
5 dl vispgrädde

Garnering
2 pkt dubbeldaim, hackade
ca 2 dl minimaränger eller delade stora maränger

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder Digestivekexen fint och blanda dem med smöret.

2. Tryck ut kaksmulorna i en pajform med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Ställ den i frysen en stund så att smulorna stelnar.

3. Bred ut den karamelliserade mjölken (kolasåsen) på smulbottnen.

4. Skiva bananerna och lägg ut dem på kolakrämen.

5. Vispa grädden fluffig och spritsa toppar eller bred ut den på bananskivorna.

6. Strö över hackad Daim och minimaränger. Förvara pajen i kylen.

1. Smula sönder Digestivekexen fint och blanda dem med smöret.
1. Smula sönder Digestivekexen fint och blanda dem med smöret.
2. Tryck ut kaksmulorna i en pajform med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Ställ den i frysen en stund så att smulorna stelnar.
2. Tryck ut kaksmulorna i en pajform med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Ställ den i frysen en stund så att smulorna stelnar.
3. Bred ut den karamelliserade mjölken (kolasåsen) på smulbottnen.
3. Bred ut den karamelliserade mjölken (kolasåsen) på smulbottnen.
4. Skiva bananerna och lägg ut dem på kolakrämen.
4. Skiva bananerna och lägg ut dem på kolakrämen.
5. Spritsa toppar av grädde eller bred ut den på bananskivorna. Strö över hackad Daim och minimaränger. Förvara pajen i kylen.
5. Vispa grädden fluffig och spritsa toppar eller bred ut den på bananskivorna.
6. Strö över hackad Daim och minimaränger. Förvara pajen i kylen.
6. Strö över hackad Daim och minimaränger. Förvara pajen i kylen.

 

utvald2
banoffepaj4

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hemgjord marängcup

Lättgjord och härligt krämig vanilj- och chokladglass med spröda maränger och smält choklad. Lyxig och ljuvligt god dessert!

0

Oreo–, kola- och chokladpaj

Superläcker paj med Oreokakor, kolasås och choklad! Den bakas med endast sex ingredienser.

0

Nutellakulor

Snabbgjort och gott havre- & Nutellagodis med kokos eller krossade hasselnötter.

0

Klassisk kavring

Lättgjord och mycket god kavring som håller sig färsk och god i flera dagar.

0

Pepparkaksglass med vit choklad & hallon

Fulländad dessert med pepparkakor fyllda med hallon- & vit chokladglass som kan förberedas några dagar i förväg.

0

Mintkakor

Förstklassiga mintkakor doppade i choklad som fullkomligt smälter i munnen.

0

Krispiga nougat- & chokladbitar

Superläckra små godisbitar med nougat, krispiga flingor, choklad och nötter. En blandning mellan fudge och knäck.

0

Chokladkola

Ljuvligt god och seg chokladkola med ett härligt täcke av mörk choklad choklad.

0

Kärleksmumsmuffins

Saftiga chokladmuffins med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

0

Wienernougat

Ljuvliga nougat & chokladbitar med rostade mandelspån. Mycket godare än de man köper!

0

Saffransfläta med vaniljkräm

Saftig och läcker saffransfläta fylld med ljuvlig vaniljkräm. (Går att byta ut om mandelmassa)

0

Chokladfudge med sötmandel

Himmelskt god chokladfudge som fullkomligt smälter i munnen. Innehåller bara tre ingredienser!

0