GRÖNSAKSBIFFAR En supergod, näringsrik vardagsrätt som är enkel att tillaga. Grönsaksbiffarna går bra att frysa in och servera dem gärna med ris, mathavre, sallad och hemgjord tzatziki eller guacamole.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Grönsaksbiffar
8 st
300 g kall, kokt och skalad potatis
1 zucchini eller aubergine, ca 300 g
2 morötter, ca 150 g
1 gul lök, ca 100 g
2 vitlöksklyftor, pressade
1 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk curry eller chiliflakes
svartpeppar
1–2 msk rapsolja att steka i
GÖR SÅ HÄR
1. Mosa potatisarna på en tallrik.
2. Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke.
3. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda.
4. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt så att de inte faller sönder.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Det här måste jag prova nästa gång som jag köper zucchini.