BANANBRÖD Nyttigt bananbröd som jag kryddat med kanel. Så himla gott! Man kan utesluta kanelen om man vill, då blir det mer vanlig brödsmak, men med kanel blir det som ett nyttigt fikabröd helt utan socker. Jag älskar brödet med kanel, så himla gott!
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
Bananbröd
3 ägg
1 msk bakpulver
1 krm salt
1 msk kanel
1 banan
5 dl havregryn
2 dl kvarg, filmjölk eller naturell yoghurt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt med en elvisp i ca 2 minuter.
3. Häll smeten i en limpform, täckt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Ta upp kakan med pappret och låt den svalna utanför formen.