Trosafrallor – det här är ett favoritbröd som jag väldigt ofta bakar när jag är i Trosa. Jag älskar dessa bröd. Det blir så himla gott att baka med rågsikt och de blir fantastiskt fluffiga, mjuka och goda!
Kalljäsning!
Frallorna kan bakas ut på plåten och jäsa i kylen i ca 8 timmar. Eller jäsa i kylen i bunken i ca 8 timmar och sedan bakas ut enligt receptet.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
TROSAFRALLOR
Ca 20 st
50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
1 msk salt
1 dl rapsolja
18–20 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 1 timme.
2. Dela degen i ca 20 bitar och forma dem till runda bollar. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper.
3. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda en plåt i taget i 12–14 min tills de får lite lagom med färg på ytan. Låt dem svalna under en bakduk på ett galler.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Bästa o fluffigaste frallorna 🥰jag blandar i tranbär, rivna morötter o chiafrön för att piffa upp dem ibland.🥳
Bästa frallorna, kan varieras i oändlighet med olika nyttiga ingredienser♥️ Tex tranbär, nötter, morötter, russin och fröer.
Bakar dessa en gång i veckan så köper sällan bröd numer 👍