Tips! Här finns fler goda recept på frallor – klicka här!
MJUKA FRUKOSTFRALLOR
Ca 12 st
50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
3 dl havregryn
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
14–15 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och havregryn och blanda tills jästen lösts upp. Låt stå i fem minuter så att havregrynen suger åt sig vätska. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 45 min.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 12 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och tryck hål i dem med t ex ett sugrör. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.
4. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15–18 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
Tips! Här finns fler goda recept på frallor – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!