Med bara fyra ingredienser bakar du denna frasiga, rustika och supergoda limpa! Den är väldigt enkelt att göra,. Tänk på att knåda degen ordentligt för i denna limpa är det viktigt att glutentrådarna blir starka så att brödet jäser och reser ordentligt på sig under gräddningen.
Brödet har en frasig yta när den är nygräddad och ett supersaftigt innanmäte. Ett riktigt favoritbröd!
BAKTIPS! Baka mjuka, härliga POLARFRALLOR – klicka här för recept!
Lantbrödslimpa
1 limpa
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om ordentligt.
2. Tillsätt salt och vetemjöl, lite i taget och blanda till en deg. Knåda den lätt kladdiga degen i några minuter. Låt den jäsa under en bakduk i en bunke i ca 1 timme.
3. Rulla degen i mjöl om den är kladdig. Baka ut degen till en limpa och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl. Låt den jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
4. När degen har jäst: Skär fyra grunda snitt i degen med en vass kniv.
5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt degen kallna innan du skär den i skivor. Brödet har en frasig skorpa när den är nygräddad. Förvara den i en papperspåse om du vill bevara skorpan. När du lägger brödet i en plastpåse blir skorpan mjuk.
Brödet bör frysas in inom 12 timmar för hembakat bröd är alltid som godast när det är nygräddat.