MYCKET LÄTTBAKADE LIMPOR Med bara 5 ingredienser gör man dessa härliga limpor som är knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte. Busenkla att göra!
Kalljäsning! Degen kan kalljäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar! Gör så här: Skippa jäsningen i bunken. Baka ut limporna till tre längder och lägg dem på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten
Lättbakade limpor
3 st
50 g jäst8 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt2 msk rapsolja15–17 dl vetemjöl eller rågsiktGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Spola upp 15 cm varmt vatten i diskhon och ställ ner degbunken för att jäsa (den jäser snabbare i det varma vattnet) i ca 30 min. Lägg en tallrik ovanpå bunken som lock.
2. Dela degen i 3 lika stora delar.
3. Forma degbitarna till längder (lika långa som kortsidan på din ugnsplåt). Rulla dem i lite vetemjöl och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda limporna mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna på ett galler.
[caption id="attachment_56905" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Spola upp 15 cm varmt vatten i diskhon och ställ ner degbunken för att jäsa (den jäser snabbare i det varma vattnet) i ca 30 min. Lägg en tallrik ovanpå bunken som lock.[/caption]
[caption id="attachment_56906" align="" width="860"] 2. Dela degen i 3 lika stora delar.[/caption]
[caption id="attachment_56907" align="" width="860"] 3. Forma degbitarna till längder (lika långa som kortsidan på din ugnsplåt). Rulla dem i lite vetemjöl och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_56908" align="" width="860"] 4. Grädda limporna mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption]
BONDFRALLOR Mjuka, oerhört fluffiga och härliga frallor som även kan kalljäsa i kylen över natten. Gör degen på kvällen och låt frallorna jäsa på plåten i kylen över natten. Grädda brödet direkt när du vaknar och njut av nybakat till frukost. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt …
Nyttiga, mycket lättbakade och goda frallor som inte innehåller något vanligt vetemjöl. Istället innehåller de mixade havregryn. Om du inte vill mixa havregrynen själv kan du köpa färdigt havregrynsmjöl. De rivna morötterna gör bröden extra vitaminrika, saftiga och goda! 7 dl mixade havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl Mjölfria morotsfrallor 1 st 1 dl finriven morot 7 …