prova glasögon hemma – mister spex

GLASÖGONPROVNING HEMMA HOS MIG Det lutar åt brunmelerade Marc Jacobs eller svarta Gucci-bågar, hemlånade från Mister Spex.
När bullarna jäser provar jag glasögon.

Kostnadsfritt hemlån av 4 bågar i 10 dagar

I samarbete med Mister Spex har jag kostnadsfritt lånat hem 4 bågar i 10 dagar, för att hitta ett år nya läsglasögon. Jag behöver läsglasögon, men har så svårt att bestämma mig för vilken båge som är snyggast på mig. Men nu kan jag i lugn och ro testa de olika modellerna. Jag slipper ge mig ut till en butik och kan istället stanna hemma och baka. Så mycket roligare! Så när min deg jäser och saffransbullarna gräddas provar jag ut vilken båge jag gillar bäst. Två flugor i en smäll...

20% rabatt med koden Linda20

Att kunna beställa hem glasögon sparar mycket tid och det är lättare att bestämma sig och göra ett bra val när man inte behöver stressvälja i en butik. Det är mycket skönare att prova dem i hemmamiljö. Då kan jag ha på mig glasögonen länge och titta mig i spegeln då och då.

Mister Spex hemsida finns en smart funktion; man kan ladda upp en bild på sig själv och prova glasögon virituellt. Bra att redan där kunna göra ett urval av vilka glasögon som ser snyggast ut på sitt ansikte! Klicka sedan hem de snyggaste paren för gratis hemlån i 10 dagar. Dessutom är det ju kostnadsfritt! Och helt utan förpliktelser.

Mister Spex erbjudande : 

  • Kostnadsfritt hemlån av 4 bågar i 10 dagar
  • Gratis synundersökning hos deras partneroptiker 
  • 20% rabatt med koden Linda20
Mister Spex har ett brett sortiment med välkända varumäken.

Nyttiga chokladrutor

Skarmavbild 2018 09 04 kl 17 27 08

Nyttiga, supergoda chokladrutor helt utan socker eller tillsatt fett. Perfekt godis eller ät dem som energibars när du är sugen på något gott. Jag smakade dessa på ett hotell och ingredienserna stod nedskriva på en skylt (men inte mängden). Jag gick hem och testade att baka dem själv och de blev precis lika goda!

Tips! Gör hel bakad blomkål i ugn – ljuvligt gott! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Nyttiga chokladkokosbars

150 g dadlar
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
2 dl kokos
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
5 msk vatten 

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa dadlar, solroskärnor, pumpakärnor, kokos och kakao i en hushållsmaskin med knivar. Kör i några minuter till en fint smulad massa.

2. Tillsätt kaffe och vatten och mixa till en kladdig smet. Anpassa mängden vatten om det behöver lite till. 

3. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper täckt med kokos, ca 1 cm tjock. Strö över kokos. 

4. Skär smeten i bitar. Förvara bitarna i kylen i en burk med lock.

Nyttigachokladkokosbars1

SAFFRANSKRANS

Saffranskrans fylld med härliga mandelmassfyllning

HEMBAKAD SAFFRANSKRANS som oerhört saftig och god. Den krämiga fyllningen av mandelmassa, smör och kardemumma är makalöst god!

Saffranskrans

ca 16 bitar

½ g saffran (1 påse) + 1 tsk strösocker

2 ½ dl mjölk, fingervarm
25 g jäst
1 nypa salt
½ dl strösocker

1 ägg
50 g smör, rumsvarmt

7–9 dl vetemjöl

Fyllning
150 g mandelmassa
50 g smör, kylskåpskallt
½–1 tsk stötta kardemummakärnor
ca ¾ dl strösocker

Garnering
1 ägg

pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med sockret. Blanda saffranet och mjölken i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt salt, socker, ägg, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.

2. Dela degen i 3 delar. Kavla ut dem till rundlar i samma storlek som formen, ca 24 cm i diameter.

3. Fyllning: Riv mandelmassa och smör grovt och strö över kardemummakärnorna.

4. Lägg en degrundel i bottnen på formen, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Strö ut hälften av smör- och mandelmassafyllningen. Strö över socker. Lägg på ytterligare en rundel och strö ut resten av fyllningen och socker. Lägg på den sista rundeln. Tryck ihop degkanterna nedåt i kanterna. Dela degen i ca 16 delar med en degskrapa eller en vass kniv. Tryck till degen i mitten. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.

5. Pensla kransen med ägg och strö över pärlsocker.

6. Grädda kransen  längst ner i ugnen i 30–35 min. Sänk värmen till 200 grader efter halva tiden. Låt den svalna i formen.

1. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med sockret. Blanda saffranet och mjölken i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt salt, socker, ägg, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.
1. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med sockret. Blanda saffranet och mjölken i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt salt, socker, ägg, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.
2. Dela degen i 3 delar. Kavla ut dem till rundlar i samma storlek som formen (se nedan), ca 24 cm i diameter.
2. Dela degen i 3 delar. Kavla ut dem till rundlar i samma storlek som formen, ca 24 cm i diameter.
3. Fyllning: Riv mandelmassa och smör grovt och strö över kardemummakärnorna.
3. Fyllning: Riv mandelmassa och smör grovt och strö över kardemummakärnorna.
4. Lägg en degrundel i bottnen på en rund form, ca 24 cm i diameter  klädd med bakplåtspapper. Strö ut hälften av smör- och mandelmassafyllningen. Strö över socker. Lägg på ytterligare en rundel och strö ut resten av fyllningen och socker. Lägg på den sista rundeln. Tryck ihop degkanterna nedåt i kanterna. Dela degen i ca 16 delar med en degskrapa eller en vass kniv. Tryck till degen i mitten. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.
4. Lägg en degrundel i bottnen på en rund form, ca 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper. Strö ut hälften av smör- och mandelmassafyllningen. Strö över socker. Lägg på ytterligare en rundel och strö ut resten av fyllningen och socker. Lägg på den sista rundeln. Tryck ihop degkanterna nedåt i kanterna. Dela degen i ca 16 delar med en degskrapa eller en vass kniv. Tryck till degen i mitten. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.
5. Pensla kransen med ägg och strö över pärlsocker.
5. Pensla kransen med ägg och strö över pärlsocker.
6. Grädda kransen  längst ner i ugnen i 30–35 min. Sänk värmen till 200 grader efter halva tiden. Låt den svalna i formen.
6. Grädda kransen längst ner i ugnen i 30–35 min. Sänk värmen till 200 grader efter halva tiden. Låt den svalna i formen.

JULTIPS! 
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lindas-jul-1024x831.jpg

Lindas julbak

Klicka här för att beställa min nya bok: Lindas julbak!

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK LINDAS JULBAK!

JULGODIS
SAFFRANSBULLAR
SAFFRANSKAKOR
PEPPARKAKOR
JULDESSERTER
MJUKA KAKOR
PAJ
CHEESECAKE
JULBRÖD
JA, ALLA JULIGA RECEPT MAN BEHÖVER I JUL!
Lindas julbak är en komplett julbakbok med mina favorijultrecept. Alla recept väl beprövade och har steg-för-stegbilder som visar hur man gör. Boken innehåller alla klassiska julrecept man vill ha till jul, men även nya moderna recept som är underbart goda och populära!

Saffranskaka med mandelmassgömma

Det går lika bra att grädda kakan i en vanlig rund springform, ca 23 cm i diameter.

SAFFRANSKAKA MED MANDELMASSGÖMMA En ljuvligt god julig saffranskaka med mandelmassgömmor i. Den är makalöst god, denna saffranskaka! Ät den som den är eller servera med en klick vispgrädde eller glass om du vill servera den som en lyxigare dessert.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Saffranskaka med mandelmassgömma

Ca 10 bitar

2 ägg
2 dl strösocker
1/2 gram (1 paket) saffran
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk (eller 1 ½ dl mjölk)
50 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl vetemjöl 

Fyllning
100 g riven mandelmassa
50 g smör, kylskåpskallt
1/2 tsk kardemumma eller kanel
2 tsk mandelspån eller pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en gjutjärnsstekpanna eller en vanlig springform, ca 23 cm i diameter.

2. Vispa ägg, strösocker och saffran pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, filmjölk, smör och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.

3. Fyllning: Riv mandelmassan och smöret grovt. Lägg ut mandelmassan på en tallrik och strö över det rivna smöret. Pudra över kardemumma eller kanel.

4. Häll smeten i stekpannan eller formen. 

5. Fördela smör- och mandelmassblandingen i 11 lika stora höga och lägg ut dem på smeten.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–34 min. Testa med en provsticka om kakan är klar. Servera gärna kakan med vispgrädde eller glass. Eller ät kakan som den är, det är också ljuvligt gott!

JULTIPS!
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lindas-jul-1024x831.jpg
LINDAS JULBAK innehåller alla recept som behövs till julbaket!