Laga en riktigt god veganfärssås till middag! Kryddningen kan varieras efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra.
1 gul lök, hackad ca 600 g veganfärs 2 klyftor, vitlök (krossad) 2 burkar krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 dl ketchup 1–2 dl vatten eller mer om det behövs oregano salt lite svartpeppar
Valfria kryddor: chiliflakes, curry, chilipulver
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka löken och stek den gyllenfärgad i en stekpanna med olja. Ta ut löken ur stekpannan.
2. Stek veganfärsen i olja, mosa den med en gaffel under stekningen. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, tomatpuré, ketchup, vatten, salt, oregano och peppar samt chiliflakes, curry eller chilipulver.
3. Låt färsen puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt valfri mängd vatten, beroende på hur mycket vatten färsen suger åt sig. Smaka av och tillsätt mer kryddor om du vill ha mer smak.
Veganfärssås, veganfärs recept. En mycket god klassiker med endast veganska ingredienser! Kryddningen i veganfärsåsen kan man såklart variera lite efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra.
1 gul lök, hackad ca 600 g veganfärs 2 klyftor, vitlök (krossad) 2 burkar krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 dl ketchup 1–2 dl vatten eller mer om det behövs salt oregano lite svartpeppar
Valfria kryddor: chiliflakes, curry, chilipulver
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka löken och stek den gyllenfärgad i en stekpanna med olja. Ta ut löken ur stekpannan.
2. Stek veganfärsen i olja, mosa den med en gaffel under stekningen. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, tomatpuré, ketchup, vatten, salt, oregano och peppar samt chiliflakes, curry eller chilipulver.
3. Låt färsen puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt valfri mängd vatten, beroende på hur mycket vatten färsen suger åt sig. Smaka av och tillsätt mer kryddor om du vill ha mer smak.
Mycket lättbakad, snabb bakpulverlimpa! Den är mjuk, saftig och ljuvligt god! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter. Sedan sköter den sig själv i ugnen under gräddningen. Enkelt, smitigt och perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost eller vid andra tillfällen.
Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl.