RABARBERKAKA recept

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

RABARBERKAKA Fantastiskt god och lättgjord rabarberkaka ihop snabbat och kan serveras som efterrätt, fika eller på picknick. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Tips!
Byt ut rabarbern mot hallon, blåbär, jordgubbar eller rivet äpple och kanel! En perfekt kaka man kan variera i det oändliga!

RABARBERKAKA recept

Ca 12 bitar

Smet
75 g smör, smält
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl

Garnering
2–3 stjälkar rabarber (beroende på storlek, ca 250 g)
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. 

3. Skala och skär rabarbern i små bitar. Strö strösocker och potatismjöl över rabarberbitarna. Rör om.

4. Lägg ut alla rabarberbitar ovanpå smeten i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min eller tills den fått lite färg. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vispgrädde.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)


© 2020 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.