Kladdkaka i mikron på 4 minuter

kladdkaka i mikron på 4 minuter

MIKROKLADDKAKA Jag blev verkligen glatt överraskad hur god denna kladdkaka är. Den blir heeeelt perfekt faktiskt, trots att den gräddas i mikron. Lagom seg i ytterkanten och perfekt kladdig i mitten. På bara 4 minuter bakar men en galet god kladdkaka. Helt perfekt ju! Ett nytt favoritrecept som kommer bakas många gånger till hemma hos mig!

Tips! Baka en mikrokladdkaka för en person i en minut – klicka här för recept!

Kladdkaka i mikron på 4 minuter

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla mina nya recept direkt i ditt flöde!

10–12 bitar

125 g smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg

Till botten
2 msk kokos (det funkar utan också)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i mikron och blanda ihop med resten av ingredienserna i en bunke.

2. Strö kokos i botten på en pajform i glas eller porslin.

3. Grädda kakan i mikrovågsugnen i 4–6 min på full effekt. Titta på kakan efter 4 minuter, om den känns klar tar du ut den. Om den är väldigt kladdig så kör den i ca 30 sekunder åt gången tills den är lagom fast. Den ska vara lätt kladdig, men inte rinnig. Pudra gärna kakan med florsocker före servering.

Min mikrovågsugn har 1000 W effekt och är väldigt effektiv. Jag körde min kladdkaka i 4 minuter. Om man har en mikro med lägre effekt kan det ta lite längre tid att grädda.

Tips! Baka en mikrosockerkaka i mugg på en minut – klicka här för recept!

mikrokladdkaka1

 

Banoffeepaj

banoffeepaj

Banoffeepaj – mycket enkel att baka och ingen ugn behövs. Den desserten får dina gäster att jubla av glädje! Krämig kola, knaprig dajm och bananer är en vansinnigt god kombo!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Banoffeepaj

Ca 12 bitar

Botten
250 g Digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk 
ca 3 bananer
5 dl vispgrädde

Garnering
2 pkt dubbeldaim, hackade (eller hackad choklad)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder Digestivekexen fint och blanda dem med smöret.

2. Tryck ut kaksmulorna i en pajform med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Ställ den i frysen en stund så att smulorna stelnar.

3. Bred ut den karamelliserade mjölken (kolasåsen) på smulbottnen.

4. Skiva bananerna och lägg ut dem på kolakrämen.

5. Vispa grädden fluffig och spritsa toppar eller bred ut den på bananskivorna.

6. Strö över hackad Daim (eller choklad). Förvara pajen i kylen.

banoffeepajny

banoffeepaj

 

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

 

Tigerkladdkaka

IMG_3753 (1)

TIGERKLADDKAKA En blandning av ljus och mörk kladdkaka i ett. Galet god och läcker! För att båda smeterna ska få samma konsistens så tillsätts 2 msk vetemjöl i den ljusa smeten. Det kompenserar kakaon i den mörka smeten.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Recepttips: Baka din kladdkaka på 5 minuter i mikron – klicka här för recept!

Tigerkladdkaka

12 bitar

150 g smör, smält
3 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Till den mörka smeten:
1 ½ msk kakao

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd. 

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Häll hälften av smeten i en annan bunke.

3. Häll hälften av den ljusa smeten i formen. 

4. Tillsätt 1 ½ msk kakao i smeten som är kvar i bunken. Skeda den mörka smeten i sneda ränder ovanpå den ljusa smeten. 

5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–23 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.

6. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

tigerkladdkaka1

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Solskenskladdkaka

solskenskladdkaka

Solskenskladdkaka/vaniljkrämskladdkaka. Ja, kärt barn har många namn! En riktigt lyxig, läcker ljus kladdkaka med härlig vaniljkräm i mitten. Den är galet god kan jag lova!

Tips! Baka klassisk kladdkaka i mikron på bara 5 minuter – klicka här för recept!

Solskenskladdkaka

12 bitar

150 g smör, smält
2 ¾ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
½ krm mortlad kardemumma (kan uteslutas)

Fyllning
1 dl vaniljkräm eller marsankräm (inte för lös)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till smeten och rör om.

2. Häll smeten i en smord och bröad form.

3. Häll ner vaniljkrämen i mitten av smeten. Vaniljkrämen ska inte vara inte för lös.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den svalna i formen. Ställ kakan i kylen ett par timmar före servering. Servera gärna med glass eller vispgrädde.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

solskenskladdkaka1

Tekakor

tekakor

Tekakor är underbart goda bröd! Mjuka, goda och hela familjen älskar dem. Ett bröd för både barn och vuxna.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Tekakor

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl

12–14 dl vetemjöl (eller 6 dl vetemjöl + 6 dl rågsikt)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock.

3. Stansa ut runda bröd i degen, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas.

4. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Nagga bröden med en gaffel. Strö gärna över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Tips! Baka tekakor med rivna morötter i degen – klicka här för recept!

 

tekakorny

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!