Bärkaka

https://youtu.be/97YGeJuJE_w
KLICKA PÅ FILMEN FÖR ATT SE HUR MAN BAKAR BÄRKAKAN!

Fantastiskt god och lättgjord kaka som kan serveras som efterrätt, fika eller ta med den på picknicken. Fyll den med hallon, blåbär, jordgubbar, rivet äpple och/eller kanel, kardemumma eller krossad choklad! En perfekt kaka man kan variera i det oändliga!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Saftig bärkaka

Ca 12 bitar

2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl

Fyllning
3 dl jordgubbar och hallon (eller andra bär)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en slät smet.

2. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Lägg på jordgubbarna och hallonen. Sockra bären eller frukten om du vill ha dem sötare. (Om du använder frysta bär du rulla dem i potatismjöl innan för de bären blir vattnigare.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–34 min eller tills den fått fin färg och inte är kladdig. Låt den svalna i formen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Mums mums

Mums-mums, gräddbullar, skumbollar – kärt barn har många namn. Ljuvligt goda är de och går bra att frysa in.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Mums-mums

20–30 st beroende på storlek

4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett 

ca 30 smörgåsrån

Garnering
ca 400 mörk choklad
ca 1 msk rapsolja

3 sorters strössel
– rostad mandel
– strössel
– kokos 

GÖR SÅ HÄR

1. Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåsrån med en pepparkaksform, ett glas eller liknande, 4–5 cm i diameter.

2. Vispa upp strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke. Lös upp gelatinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.

3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är fast, vit och fluffig.

4. Spritsa ut smeten toppigt på kexplattorna. Ställ dem i frysen i ca 1 tim.

5. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet. Doppa mums-mumstopparna i chokladen medan de fortfarande är halvfrusna. Ställ dem på ett galler eller ett bakplåtspapper.

6. Strö över rostad mandel, strössel eller kokos.

7. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara dem i en burk med tätslutande lock i kylskåpet.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

NYTTIGA BLÅBÄRSMUFFINS

https://youtu.be/b_w_epAab4M
KLICKA PÅ FILMEN FÖR ATT SE HUR MAN GÖR DESSA BLÅBÄRSMUFFINS!

Nyttiga hallonmuffins utan mjöl, socker eller smör. Dessa ljuvligt goda muffins är gjorda av banan och ägg. De blir otroligt fluffiga och goda och är mycket lätta att baka.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

NYTTIGA BLÅBÄRSMUFFINS

Ca 9 stycken

2 bananer
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
1–2 dl blåbär

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa ihop bananer, ägg och bakpulver till en smet.

2. Fördela smeten i 9 muffinsformar.

3. Lägg några blåbär i varje muffins.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 7–9 minuter.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Hallonpaj

Drömgod, lyxig hallonpaj med frasig smulbotten och krämig, ljuvlig hallonfyllning. Lätt att baka och du kommer garanterat älska den!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Hallonpaj

Ca 12 bitar

Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 krm salt

Fyllning
200 g hallon (frysta eller färska)
1 msk potatismjöl
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde, ovispad

Dekorering
färska hallon

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker och salt till en deg. 

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.

4. Kanterna på pajbotten glider ofta ner en bit under gräddningen. Ta en sked och tryck försiktigt upp kanterna lite lätt.

5. Fyllning: Mosa ihop hallonen med potatismjölet.

6. Vispa ihop ägg och strösocker förhand i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och rör om ordentligt. Tillsätt hallonen och rör om.

7. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 30 min. Låt den kallna innan du dekorerar med färska hallon.

6. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 1 tim innan servering. Servera den gärna med lättvispad grädde.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Nyttiga hallonmuffins utan mjöl

https://youtu.be/23fxar-ayIs
KLICKA PÅ FILMEN FÖR ATT SE HUR MAN BAKAR NYTTIGA HALLONMUFFINS!

Nyttiga hallonmuffins utan mjöl, socker eller smör. Dessa ljuvligt goda muffins är gjorda av banan och ägg. De blir otroligt fluffiga och goda och är mycket lätta att baka.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Nyttiga hallonmuffins

Ca 10 stycken

2 bananer
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
30 hallon (3 hallon i varje muffins)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa ihop bananer, ägg och bakpulver till en smet.

2. Fördela smeten i 10 muffinsformar.

3. Lägg 3 hallon i varje muffins.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 7–9 minuter.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!