Bärkaka
Fantastiskt god och lättgjord kaka som kan serveras som efterrätt, fika eller ta med den på picknicken. Fyll den med hallon, blåbär, jordgubbar, rivet äpple och/eller kanel, kardemumma eller krossad choklad! En perfekt kaka man kan variera i det oändliga!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Saftig bärkaka
Ca 12 bitar
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
Fyllning
3 dl jordgubbar och hallon (eller andra bär)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Lägg på jordgubbarna och hallonen. Sockra bären eller frukten om du vill ha dem sötare. (Om du använder frysta bär du rulla dem i potatismjöl innan för de bären blir vattnigare.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–34 min eller tills den fått fin färg och inte är kladdig. Låt den svalna i formen.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)