Kladdkaka fylld med chokladbitar

KLADDKAKA fylld med chokladbitar. En superläcker, gudomligt god chokladkladdkaka full med chokladbitar! Godare än godast! Den här kladdkakan är bland det godaste man kan tänka sig! Den är fylld med chokladrutor och är något helt utöver det vanliga. En dröm för alla chokladälskare!

Kladdkaka fylld med chokladbitar

Ca 12 bitar

175 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Fyllning
200 g mjölkchokladkaka (eller annan valfri sort)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

3. Bryt chokladkakan i bitar.

4. Lägg ut bitarna på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA

Mördegsinbakad chokladkaka. Den här gick åt som smör i solsken. Smördegen ihop med chokladen är en ljuvlig kombination, bland det godaste jag bakat på länge!!!

MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA

100 g smör, kallt

1 nypa salt

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker 

200 g mjölkchokladkaka

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop smöret med salt, vetemjöl och strösocker till en deg.

2. Kavla ut degen till en rektangel som är 3–4 cm längre än chokladkakan och ca 20 cm bredare, på ett bakplåtspapper.

3. Lägg chokladkakan ovanpå degen. 

4. Vik degkanterna över chokladkakan (till ett paket).

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite så det fastnar på ytan.

6. Gräddan kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna på plåten.

Bananmuffins

Nyttiga bananmuffins utan varken vetemjöl eller socker! Supergoda, hälsosamma muffins med smak av kanel. Ett suveränt recept på muffins som kan ätas till frukost, mellis och till fikat!

Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!

Bananmuffins (utan vetemjöl)

8 st

2 bananer
2 dl havregryn
3 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smula sönder havregrynen med fingrarna i en skål.

3. Mosa bananerna. 

4. Blanda ihop alla ingredienser till en smet.

5. Klicka ut smeten i 8 muffinsformar på en plåt.

6. Grädda dina muffins mitt i ugnen i ca 15 minuter.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!

Linsgryta

LINSGRYTA

ca 4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek (eller en skvätt tabasco)
8 dl vatten

4 dl kokosmjölk
3 dl röda linser (torra)
1 msk Bong grönsaksfond eller 1 buljongtärning
salt
1 näve färsk spenat eller ruccola

1 näve cocktailtomater (lägg på dem precis innan servering så att de blir varma)

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp en stekpanna. Häll olja i botten. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs i stekpannan i några minuter.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca 12 min tills linserna svällt och kokat klart. Smaka av och om du vill ha mer smak eller styrka kan du krydda lite till. Lägg på cocktailtomaterna innan servering.

Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Kolakladdkaka

Den här kolakladdkakan är himmelskt god – en av de godaste kladdkakorna man kan tänka sig! Den här måste ni baka, så galet god!

Kolakladdkaka

Ca 12 bitar

175 g smör, smält
2 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
1 krm salt
1 3/4 dl vetemjöl
3 ägg

Extra lyxig kolakladdkaka:
Tillsätt 1 burk dulce de leche (sötad kondenserad mjölk) i smeten. Det gör kladdkakan extra krämig och läcker!

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret. Blanda smöret med resten av ingredienserna i en bunke och blanda till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–22 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Den ska vara lite lätt kladdig i mitten när kakan tas ut. Låt den svalna. Ställ den gärna i kylen så blir den extra seg när den ska ätas.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!