Hemgjord glass som är fantastiskt god och mycket lätta att göra! Sötad kondenserad mjölk är hemligheten till att glassen blir så härligt krämig och god!
Tips! Daim eller Geisha kan bytas ut mot hackad mörk eller ljus choklad!
Grundrecept hemgjord glass:
5 dl vispgrädde 1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
Bruschetta – en grillad baguetteskiva med vitlök, tomat, basilika och olivolja. Enkelt och underbart gott.
Tips! Tillsätt silverlök eller rödlök i tomatröran!
Bruschetta är en Italiensk förrätt/tilltugg som består av grillat, stekt eller rostad bröd med gnuggad vitlök på ytan. Brödet toppas med en goda röra av tomater, basilika, olivolja och kryddor. Jag älskar Bruschetta, ett himmelskt gott recept.
Bruschetta
8 stycken
Tomatröra: 4 tomater eller ca 16 cocktailtomater 1 kruka basilika 2 msk olivolja flingsalt svartpeppar
Garnering 2 vitlöksklyftor
8 brödskivor från Lantbröd eller Baguette
GÖR SÅ HÄR
1. Skär tomaterna i småbitar och lägg dem i en skål. Klipp några kvistar basilika och blanda ner det i tomaterna.
2. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar och rör om.
3. Stek brödskivorna i en stekpanna med olja. Eller pensla bröden med olja och grilla dem på en grill eller i ugnen tills de får färg.
4. Dela vitlöksklyftorna på längden. Gnugga in ovansidan på bröden med vitlök.
5. Lägg en stor sked tomatröra på brödbitarna. Ät direkt.
Cheesecake New York är en klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept!
Cheesecake New York
Ca 12 bitar
Botten 300 g Digestivekex 125 g smör, smält
Fyllning 600 g färskost, t ex Philadelphia 2 1/2 dl strösocker 4 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde eller gräddfil
Smaksättning: 2 msk pressad lime- eller citron
Tips: Riv även ner 200 g vit choklad i smeten.
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en springform, 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
2. Mixa Digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda ner det.
3. Tryck ut smulora i botten på springformen.
4. Grädda bottnen mitt i ugnen i 10 min.
5. Fyllning: Rör ihop färskost och strösocker med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
6. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
7. Ta ut formen med Digestivebottnen ur ugnen. Ställ in en ugnsform med 1 liter vatten längst ner i ugnen och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
8. Häll fyllningen på Digestivebottnen.
9. Grädda din cheesecake mitt i ugnen i ca 70 min. Ta ut den och låt den kallna helt. Ställ den i kylen i minst 8 timmar så den stelnar helt. Garnera med florsocker och färska bär.
I samarbete med Hermesetas lättströ har jag bakat en underbart god blåbärspaj med smuldeg. I istället för vanligt socker har jag sötat den med Hermesetas lättströ som innehåller 90 % mindre kalorier och det påverkar inte blodsockret. Perfekt för t ex diabetiker eller alla som vill äta mindre socker!
– Jag känner ingen skillnad i smak på denna paj som är bakad med Hermesetas lättströ jämfört med vanligt socker”. En ljuvlig blåbärspaj med ett gudomligt gott smuldegstäcke som serveras med härlig vaniljsås.
Smuldeg 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl Hermesetas Lättströ 1 nypa salt 100 g smör, rumsvarmt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smöra en pajform, 24–26 cm i diameter.
3. Blanda blåbären med potatismjöl och socker i pajformen.
4. Smuldeg: Blanda vetemjöl, havregryn, Hermesetas Lättströ, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg.
5. Fördela smuldegen över bären.
6. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–28 min eller tills den har fått en lagom gyllene färg.
Fakta Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier och påverkar inte blodsockret. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik För mer information om fördelarna – klicka här!
Steg-för-stegbilder som visar hur du bakar blåbärspaj med Hermesetas lättströ.