Bloggar Lindas Bakskola Lindas diabetesrecept Lindas matbröd

Havregrynslimpa utan vetemjöl

799 röster

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Enklare limpa kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Frallorna är underbart goda, nyttiga och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd. Så himla smart och bra recept!

Havregryn innehåller inte gluten naturligt, men kan innehålla spår av gluten. Om man vill ha glutenfria havregryn måste man använda rena havregryn.

Tips! Det går bra att byta ut till mjölkfritt alternativ istället för yoghurt, filmjölk eller kvarg, t ex havremjölk. Bröden går jättebra att frysa in!

Havregrynslimpa utan vetemjöl

1 st

10 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
5 ägg
4 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Blanda havregryn, bakpulver och salt i en bunk. 

3. Tillsätt äggen och rör om ordentligt så att alla havregryn blir blöta av äggen.

4. Tillsätt filmjölk och rör om ordentligt till en kladdig deg. Låt degen stå och dra åt sig vätskan i ca 10 min. 

5. Häll degen i en limpform, täckt med bakplåtspapper. 

6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
Sofia
3 år sedan

Provade detta nu i veckan, fantastiskt säger jag bara!

Inga-Lena Jansson
Inga-Lena Jansson
3 år sedan

Jag tillsatte 1 msk honung och 1,5 näve torkade tranbär också. Det blev supergott. Tack för receptet.

Louise
Louise
3 år sedan

En fråga, kan man använda sig av naturell yoghurt 0,5%? Eller måste de vara ett ”fetare” alternativ av naturell yoghurt? Är så laddad att testa detta ✨👌🏼😍

Gunilla Börjesson
Gunilla Börjesson
3 år sedan

Detta har blivit mitt favorit bröd
Är diabetiker så gott ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Mats Weiner
Mats Weiner
3 år sedan

Så gott!! Och enkelt.
Mw

Pernilla
Pernilla
3 år sedan

Oj vilket gott och enkelt bröd! 🤩👌🏻Jag hade bara fiberhavregryn hemma men det funkade kanon! Tog ut det 5 min innan, blev saftigt och gott.

Catharina
Catharina
6 månader sedan

Råkade köra 225 grader idag och brödet blev mycket godare då 🙂

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Raggmunk

Dessa RAGGMUNKAR är så goda! Ett riktigt toppenrecept på de allra godaste raggbunkarna. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Raggmunk – en älskad svensk klassiker. Frasiga, stekta potatispannkakor skulle man kunna beskriva dem som. En husmanskost som alltid är uppskattad av både vuxna och barn. Ofta serveras raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt, men självklart …

1

Chili sin carne

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Chili sin carne är en vegetarisk/vegansk, ljuvligt god, smakrik maträtt som är lätt att tillaga. Gott, nyttigt och enkelt! Chili sin carne 6 portioner 2 gula lökar, hackade2 vitlöksklyftor1 msk olja400 g vegofärs3 msk tomatpuré1–2 tsk chilipulver1 tsk paprikapulver1 krm svartpeppar3/4 tsk salt1 msk soja1 burk krossade tomater (à …

0

Havergrynsfrallor utan vetemjöl

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Enklare frallor kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Frallorna är underbart goda, nyttiga och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd. Så himla smart och bra recept! Havregryn innehåller inte gluten naturligt, …

23

Havrelimpa utan vetemjöl

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) En nyttig limpa fylld med frön och degen är baserad på havremjöl istället för vetemjöl. En supergod, nyttig limpa fylld med fibrer som påverkar blodsockret mindre än vanligt bröd. OBS! Om du använder bakpulver istället för bikarbonat blir brödet lite ljusare i färgen. Havrelimpa utan vetemjöl 1 st 3 …

13

Glassbomb nyårsdessert

GLASSBOMB med tre smaker – vanilj, hallon och choklad. Ljuvligt god och lätt att göra! Passar både vuxna och barn. Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster, men inte lika jämnt som när man låter varje lager stelna i frysen. Tips! Tillsätt …

0

GRILJERAD RIMMAD JULSKINKA – MOR MATILDAS

I betalt annonssamarbete med Jakobsdals Charkuteri. Mor Matildas rimmade julskinka är en riktig delikatess! Skinkan ligger i en vakuumförpackad stekpåse vilket innebär att man stoppar in skinkan direkt i ugnen i den förpackningen den levereras i. Så himla enkelt och tillagningsmetoden går att skinkan blir extremt mör, saftig och god. Julskinkan består av de finaste …

0

Saffransblomma saffransbullar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Supersaftiga saffranbullar i form av en blomma. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna med knastrande pärlsocker och en Dumlechoklad i mitten (välj vilken choklad du vill att stoppa i bullen) Saffransblommor Ca 30 st Deg½ g saffran (1 påse)50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm …

0

Pepparkaks nicecream

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Nyttig pepparkaksglass med bara 3 ingredienser som är oerhört krämig och god. Som en riktigt glass, men innehåller fryst banan, mjölk och pepparkakskrydda. Så himla god och man kan frossa i hur mycket glass man vill utan att få en sockerchock. Pepparkaksglass nicecream 2–3 frysta bananerca 1/2 tsk pepparkakskrydda1–2 …

0

Chokladdoppade bananer med strössel

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Chokladdoppade bananer är gott, festligt och  passar perfekt som snacks till kvällsfikat, på barnkalaset eller helgmyset. Alltid lika gott och väldigt roligt att göra. Chokladdoppade bananer med strössel 50 g choklad (valfri sort)1 banan1 dl strössel GÖR SÅ HÄR Smält chokladen i en skål över vattenbad. 2. Skär bananen …

0

Strösselknappar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Strössel och choklad är en perfekt kombination. Ett ljuvligt gott godis med bara 2 ingredienser som är väldigt roligt att göra! Det knastrar gott mellan tänderna! Förvara chokladen i kylen. Strösselknappar 2 dl strössel100 g choklad (valfri sort) GÖR SÅ HÄR Häll strösslet på en liten tallrik/assiett. Smält chokladen …

0

Saffransdrömmar

Drömgoda, spröda, gyllengula småkakor som fullkomligt smälter i munnen. Dessa saffransdrömmar doftar och smakar himmelskt gott och är mycket lätta att baka.TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Saffransdrömmar  18 st 1/2 g saffran (1 påse)50 g smör, rumsvarmt1 1/2 dl strösocker1/2 tsk hjorthornssalt1/2 dl matolja eller rapsolja2 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen …

4

Italiensk maräng

Italiensk maräng 1/2 dl vatten2 1/4 dl strösocker4 äggvitor GÖR SÅ HÄR Koka upp vatten och strösocker till 121 grader i en kastrull. Börja vispa äggvitan till ett hårt skum med en elvisp när sockerlagen är 110 grader. 2. Häll ner sockerlagen långsamt i äggvitan. Vispa samtidigt med elvispen på högsta. Fortsätt att vispa tills marängen …

0
8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x