Vegansk kladdkaka
Vegansk kladdkaka – en ljuvligt god, kladdig chokladdröm gjord på enbart veganska livsmedel. Vegansk kladdkaka är lätt att baka och ett recept som garanterat blir en ny favorit. Ett recept på vegansk kladdkaka som ni gärna får tipsa era vänner om!
Tips! Baka ljuvligt goda veganska havrebollskakor – klicka här för recept!
VEGANSK KLADDKAKA
Ca 12 bitar
125 g mjölkfritt smör/margarin
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
½ dl kakao
2 dl vetemjöl
1 ½ dl havregrädde
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna.
- Grädda kakan 21–24 min. Smeten ska vara lite, lätt lös i mitten när man tar ut den ur ugnen. Grädda den inte för länge om du vill ha den kladdig i mitten. Låt kakan kallna i formen och ställ den gärna i kylen i några timmar innan servering så blir den extra seg och god. Servera gärna med uppvispad vegangrädde eller veganglass.
Tips – veganska favoritrecept:
• Vegansk äppelpaj – klicka här för recept!
• Veganska semlor – klicka här för recept!