KNÅDFRIA FRALLOR
FRALLOR SOM INTE BEHÖVER KNÅDAS. Mycket lättbakade bröd som är ljuvligt goda och de blir fantastiskt saftiga och fluffiga utan att degen knådas. Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och mycket gott bröd. Under tiden som bröden jäser hinner man göra något annat.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Baka knådfria frallor med grovt mjöl i degen – recept klicka här!
KNÅDFRIA FRALLOR
9 st
25 g jäst (ett halvt paket)
4 dl mjölk, fingervarmt (vatten funkar också)
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 msk sirap
9 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg. Strö över lite mjöl och låt den jäsa under en bakduk i ca en timme.
2. Rulla degen i mjöl och dela degen i 9 bitar med mjölade händer. Forma runda bullar och lägg dem i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och snitta frallorna med en vass kniv. Låt dem jäsa i formen i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna innan du skär itu frallorna. Bröden går bra att frysa in.
Baka knådfria frallor med grovt mjöl i degen – recept klicka här!