Morotskaka med frosting

morotskaka10 morotskaka9

DRÖMGOD MOROTSKAKA Den allra saftigaste morotskakan man kan tänka sig. Det här är ett väl beprövat recept som jag bakat många gånger och den blir alltid lika lyckad och god! Frostingen är gudomligt god, men man kan göra kakan utan dem om man inte har ingredienserna hemma och bara pudra över florsocker före servering. Det är också gott!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
kärleksmumsmuffins
Saftiga, läckra kärleksmumsmuffins med glasyr – klicka här för recept!

Morotskaka med frosting

Ca 12 bitar

200 g morötter (ca 3 normalstora morötter)
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
4 dl vetemjöl 

Cream cheese frosting
200 g färskost, t ex Philadelphia
100 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.

5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.

morotskaka5

5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna.
5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna.

 

morotskaka12

3 populäraste recepten i Lindas bakskola v 40

De 3 populäraste recepten i Lindas bakskola vecka 40!

1. Kanelbullekladdkaka – klicka här eller på bilden nedan för recept!

kanelbullekladdkaka

 

2. Snabba kanelbullar som inte behöver jäsa – klicka här eller på bilden nedan för recept!

snabbakanelbullar10

 

3. Äppelkladdkaka – klicka här eller på bilden nedan för recept!

äppelkladdkaka

Daimtårta

daimtårta6

ENKEL, SNABBGJORD DAIMTÅRTA Den här tårtan är perfekt att slänga ihop och äta som dessert efter en god middag, på som födelsedagstårta eller att ta med ut på en picknick. Den består av en chokladkladdkaka som är täckt med en mjuk, krispig Daimfudge. Och på toppen extra, hackad Daim. Oemotståndligt gott!

Fudgen kan man göra på två sätt; antingen blandar man grädden med en 200 g daimchokladkaka eller en 200 g naturell chokladkaka + 1 hackad dubbeldaim. Båda sätten funkar lika bra.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Daimtårta

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
¾ dl vetemjöl
3 ägg

Daimfudge
200 g Daim chokladkaka (eller 1 mjölkchokladkaka + 1 dubbeldaim)
¾ dl vispgrädde

Garnering
1 dubbeldaim, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).

4. Bred ut fudgen över kladdkakan.

5. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Låt fudgen stelna innan du skär tårtan i bitar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
4. Bred ut fudgen över kladdkakan.
4. Bred ut fudgen över kladdkakan.
5. Hacka Daimen och strö den över fudgen.
5. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Låt fudgen stelna innan du skär tårtan i bitar.

daimtårta5 daimtårta1 daimtårta3 daimtårta7 daimtårta2

 

Key Lime pie

KeyLimePie14 KeyLimePie10

DRÖMGOD DESSERT! En sötsur, ljuvligt god paj med smulig Digestivebotten. En perfekt dessert efter en god middag. Den här pajen har blivit en favorit som jag mer än gärna serverar mina gäster. Den sura limen i kombination till den söta kondenserade mjölken. Den är väldigt enkel att baka och uppskattas verkligen av alla som får smaka på den. En lyxig, toppendessert!

Tips! Strö lite flingsalt på pajen precis före servering. Den är god att äta med en klick grädde eller vaniljglass.

Tips! En nypa salt i smulbottnen är jättegott, men kan uteslutas.

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Key Lime Pie

Ca 12 bitar

Botten
250 g Digestivekex
150 g smör, smält
ev. en nypa salt

Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g
1 msk finrivet limeskal 
1 dl pressad lime (juicen) (4–5 limefrukter) 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.

2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.

3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.

4. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. Öppna burken med kondenserad mjölk.

5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

6. Bred ut fyllningen på smulbottnen.

7. Grädda pajen mitt  i ugnen i 11–12 min. Låt den svalna. Dekorera gärna med lime. Lite flingsalt på toppen är gott! Servera gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.
2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.
2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.
3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.
3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.
4. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. Öppna burken med kondenserad mjölk.
4. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. Öppna burken med kondenserad mjölk.
5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
6. Bred ut fyllningen på smulbottnen.
6. Bred ut fyllningen på smulbottnen.
7. Grädda pajen mitt i ugnen i 11–12 min. Låt den svalna. Dekorera gärna med lime. Lite flingsalt på toppen är gott! Servera gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass.
7. Grädda pajen mitt i ugnen i 11–12 min. Låt den svalna. Dekorera gärna med lime. Lite flingsalt på toppen är gott! Servera gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass.

KeyLimePie8 KeyLimePie9 KeyLimePie15 KeyLimePie11 KeyLimePie12 KeyLimePie13 KeyLimePie16

 

Kanelbulledrömmar

kanelbulledrömmar8 kanelbulledrömmar10

 

SPRÖDA DRÖMMAR Oerhört spröda, goda drömmar med smak av kanelbulle! De är enkla att baka och oemotståndligt goda! Förvara dem i en burk med tätslutande lock.

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kanelbulledrömmar

Ca 20 st

50 g smör, rumsvarmt
½ dl rapsolja
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
½ tsk hjorthornssalt
2 ½ dl vetemjöl 

Garnering
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, strö- och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Blanda ihop kanel, hjorthornssalt och vetemjöl i en skål. Rör ner det i smörblandningen. Blanda snabbt ihop allt till en deg.

2. Rulla ca 20 bollar av degen. Doppa ovansidan på bollarna i en skål med pärlsocker.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, strö- och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Blanda ihop kanel, hjorthornssalt och vetemjöl i en skål. Rör ner det i smörblandningen. Blanda snabbt ihop allt till en deg.
1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, strö- och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Blanda ihop kanel, hjorthornssalt och vetemjöl i en skål. Rör ner det i smörblandningen. Blanda snabbt ihop allt till en deg.
2. Rulla ca 20 bollar av degen. Doppa ovansidan på bollarna i en skål med pärlsocker.
2. Rulla ca 20 bollar av degen. Doppa ovansidan på bollarna i en skål med pärlsocker.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.

kanelbulledrömmar5 kanelbulledrömmar6 kanelbulledrömmar7 kanelbulledrömmar8 kanelbulledrömmar8 kanelbulledrömmar9

Baka snabba kanelbullar som inte behöver jäsa! Klara på totalt 30 min! Klicka här för recept!Baka snabba kanelbullar som inte behöver jäsa! Klara på totalt 30 min! Klicka här för recept!