Frysta bake-off bröd

frysta-bake-off-bröd1 frysta-bake-off-bröd2

FRYS IN DEGEN Bröd med jäst i degen tar lite tid att baka eftersom de ska jäsa i två olika omgångar. Men här kommer lösningen! 🙂 Frys in degbullarna i frysen innan du gräddar dem. Då kan du ta fram en eller flera frallor och grädda dem precis när du vill! Supersmart och de blir supergoda! Ingen kan tro att degen varit fryst innan. Degen håller i ca 1–2 månader i frysen. Den tinar ganska snabbt när den kommer ut i rumstemperatur.

mjölfri hälsolimpa
Baka en mjölfri hälsolimpa – klicka här eller på bilden för recept!
Baka fluffiga, härliga tekakor – klicka här eller på bilden för recept!
Baka fluffiga, härliga tekakor – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Tips! Byt ut 2–3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl för mer fibrer i frallorna.

Tips! Gör en halv sats deg om du vill ha 9 frallor.

Frysta bake-off bröd

Ca 18 st

* Vatten i degen gör frallorna lite sega och mer luftiga och mjölk gör dem mjuka och saftiga i konsistensen. Båda varianterna är goda och det är bara den personliga smaken som avgör vad man gillar bäst. Skillnaden i smak och konsistens är inte jättestor, utan det krävs ganska mycket erfarenhet för att kunna avgöra vilken sorts degvätska man använt.

50 g jäst
6 dl vatten eller mjölk, fingervarm *
2 tsk salt
2 msk rapsolja
14–16 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på 2 mjölade tallrikar eller skärbrädor. Ställ dem i frysen i någon timme tills de blir frysta och hårda.

3. Lägg de frysta degfrallorna i plastpåsar och lägg dem i frysen.

4. Ta en påse frysta frallor (eller en i taget) när du är sugen på nygräddat bröd (de håller 1–2 månader i frysen).

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem tina. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på 2 mjölade tallrikar eller skärbrädor. Ställ dem i frysen i någon timme tills de blir frysta och hårda.
2. Dela degen i ca 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på 2 mjölade tallrikar eller skärbrädor. Ställ dem i frysen i någon timme tills de blir frysta och hårda.
3. Lägg de frysta degfrallorna i plastpåsar och lägg dem i frysen.
3. Lägg de frysta degfrallorna i plastpåsar och lägg dem i frysen.
4. Ta en påse frysta frallor (eller en i taget) när du är sugen på nygräddat bröd (de håller 1–2 månader i frysen).
4. Ta en påse frysta frallor (eller en i taget) när du är sugen på nygräddat bröd (de håller 1–2 månader i frysen).
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem tina. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem tina. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

bake off2

Florsockerbullar

vaniljflorsockerbullar8

Saftiga, luftiga, helt underbara bullar! De är fyllda med smör, vaniljsocker och florsocker. Sååååå gudomligt goda! Om man vill tillsätta lite kanel eller kardemumma så går det jättebra!

Superläckra, härliga Nutellabullar – klicka här för recept!
Superläckra, härliga Nutellabullar – klicka här för recept!
morotskaka10
Saftig morotskaka med frosting – klicka till receptet här!

 

Florsockerbullar

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker

1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
15–17 dl vetemjöl

Fyllning
75–100 g smör
4 msk vaniljsocker
1 ½ dl florsocker (eller 1 dl strösocker)

Garnering
1 ägg
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. Pudra över florsocker före servering.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.
3. Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.
3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. Pudra över florsocker före servering.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. Pudra över florsocker före servering.

vaniljflorsockerbullar2

florsockerbullar1 florsockerbullar2

 

Vaniljsmörbullar

Vaniljsmörbullar2 Vaniljsmörbullar3

LJUVLIGT GODA VANILJSMÖRBULLAR De är gudomligt saftiga och fyllda med härlig smörkräm. Jag tillsätter lite kardemumma i degen för att själva bullen ska smaka lite extra, men det är frivilligt. Om man inte vill ha det stå skippar man bara kryddan. Fyllningen består av smör, vaniljsocker och strösocker.

Superläckra, härliga Nutellabullar – klicka här för recept!
Superläckra, härliga Nutellabullar – klicka här för recept!
philadelphiabullar
Oerhört saftiga philadelphiabullar – klicka här för länk till receptet!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Vaniljsmörbullar

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 ägg

½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
15–17 dl vetemjöl

Fyllning
75–100 g smör
4 msk vaniljsocker
ca 1 dl florsocker eller strösocker

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och strösockret eller strösockret.

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.
3. Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.
3. Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret eller strösockret.
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.

Vaniljsmörbullar4 Vaniljsmörbullar1

Schweizernöttårta

Schweizernöttårta4 Schweizernöttårta6

DRÖMGOD, LÄTTGJORD TÅRTA En ljuvlig kladdkakebotten med grovhackad schweizernöt på toppen – en perfekt, underbar kombination. De nötiga chokladen ger ett litet tuggmotstånd och gudomligt god smak. En mycket lättgjord, lyxig och galet god dessert, kalastårta eller fikabröd!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Schweizernöttårta

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning
200 g schweizernötchoklad

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Hacka chokladen grovt.

4. Strö chokladhacket över smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. Pudra över florsocker före servering.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. Pudra över florsocker före servering.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Hacka chokladen grovt.
3. Hacka chokladen grovt.
4. Strö chokladhacket över smeten.
4. Strö chokladhacket över smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med glass eller lättvispad grädde.

Schweizernöttårta7

Schweizernöttårta2 Schweizernöttårta5 Schweizernöttårta3 Schweizernöttårta1

Snabbt fiberbröd

snabbtfiberbröd4snabbtfiberbröd1

SNABBT FIBERBRÖD SOM INTE BEHÖVER INTE JÄSA Det här brödet går fort att slänga ihop och innehåller massor av fibrer! Ett superbra recept som enkelt kan bakas när som helst. Brödet innehåller bikarbonat och behöver inte jäsa. Obs! Fröna i degen kan bytas ut mot valfria sorter. Solroskärnorna kan få en lite grönaktig färg under gräddning, men det är inte farligt utan bara en kemisk reaktion som sker ihop med bikarbonaten.

Tips! Tillsätt gärna torkade aprikoser i degen!

Snabbt fiberbröd

8–12 bröd (beroende på storlek)

3 dl havregryn
6 dl rågsikt
1 dl linfrön (eller en blandning av valfria frön)
1 ½ dl solroskärnor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk 

Garnering
solrosfrön (eller andra valfria frön)

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om till en kladdig deg.

2. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Strö över solrosfrön (eller andra valfria frön).

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 30–35 min. Låt det svalna i formen. Skär det i rutor när det svalnat.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om till en kladdig deg.
2. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Strö över solrosfrön (eller andra valfria frön).
3. Strö över solrosfrön (eller andra valfria frön).
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 30–35 min. Låt det svalna i formen. Skär det i rutor när det svalnat.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 30–35 min. Låt det svalna i formen. Skär det i rutor när det svalnat.

snabbtfiberbröd5 snabbtfiberbröd2 snabbtfiberbröd3