Kalljästa frukostfrallor

kalljästa-frukostfrallor7

NYBAKAT TILL FRUKOST Kalljästa bröd är underbart gott och smart att baka. Om man vill ha nybakat bröd till frukost, men vill spara tid så gör man degen på kvällen, formar frallor och låter dem jäsa på plåten i kylen när man sover. Direkt när man vaknar sätter man på ugnen och gräddar sina bröd. Sedan är det bara att avnjuta läckraste frukosten med nybakat bröd!

Baka en saftig, härlig, kalljästa råglimpa – klicka här för recept!
Baka en saftig, härlig, kalljästa råglimpa – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Kalljästa frukostfrallor

Ca 12 st

25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
3 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
12–13 dl vetemjöl

Garnering
mjölk
vallmofrön, blå eller vita

GÖR SÅ HÄR

1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer.  Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en bakduk och lägg över folie eller en stor plastpåse. Ställ den i kylen över natten.

3. På morgonen: Ta fram plåten och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med mjölk.

4. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt filmjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en bakduk och lägg över folie eller en stor plastpåse. Ställ den i kylen över natten.
2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en bakduk och lägg över folie eller en stor plastpåse. Ställ den i kylen över natten.
3. På morgonen: Ta fram plåten och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med mjölk.
3. På morgonen: Ta fram plåten och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med mjölk.
4. Strö över vallmofrön.
4. Strö över vallmofrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

kalljästa-frukostfrallor6 kalljästa-frukostfrallor8

Morotsfrallor

morotsfrallor1Saftiga, luftiga frallor med nyttiga, rivna morötter i degen som gör dem extra saftiga. Ett favoritbröd som bakas om och om igen. Frys in och ta fram till frukost, mellis eller till en sallad.

Enkla limpan i papper jäser bara en gång direkt i ett bakplåtspapper för att hålla formen. Klicka här för recept!Enkla limpan i papper jäser bara en gång direkt i ett bakplåtspapper för att hålla formen. Klicka här för recept!TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Morotsfrallor

Ca 12 st

50 g jäst
4 dl mjölk
4 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
150 g fint rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
17–18 dl vetemjöl 

Garnering
1 ägg, uppvispat
sesamfrön 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i  ca 1 tim.

2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.

3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med uppvispat ägg.

5. Strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.
2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.
3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg.
5. Strö över sesamfrön.
5. Strö över sesamfrön.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

morotsfrallor2

Snabb pizza

snabbpizza3 snabbpizza2

LÄTTGJORD PIZZA En ljuvligt god pizza med en bakpulverbottnen som inte behöver jäsa. Den är gudomligt god och en favorit hos hela min familj! Den går snabbt att slänga ihop och fyllningen på pizzan kan varieras precis som man vill. Lika god vardag som helg!

Baka klassiska pizzabullar – klicka här för recept!

Baka klassiska pizzabullar – klicka här för recept!

Superläcker inbakad Calzone! Klicka här för recept!

Superläcker inbakad Calzone! Klicka här för recept!

Här hittar du fler läckra, enkla och goda recept p fler piroger och pizzor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Snabb bakpulverpizza

2 st

Tips! Gör en stor pizza av hela degen. Tänk på att gräddningstiden då blir lite längre.

5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk 

Fyllning
ca 1 dl tomatsås
150 g skinka, strimlad
200 g ost, riven
oregano 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).

2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).

4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).
3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).
4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.
4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.

snabbpizza4 snabbpizza1

Sockerfri äppelkanelglass

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

äppelkanelglass2 äppelkanelglass4

NYTTIGT & LJUVLIGT GOTT Frys in några frysta äpplen och bananer så kan du närsomhelst göra en krämig, härlig och mättande fruktglass. Perfekt att äta när man känner sig sötsugen, men vill vara nyttig!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

chokladfontän

Desserttips! Jag måste bara tipsa om den här chokladfontänen (se bilden ovan). Den kostar bara 199 kr – superbilligt! Klicka här för mer info och beställningslänk! Det är så gott att doppa frukt och kex i den smälta chokladen. En perfekt dessert när man har gäster!

Sockerfri äppelkanelglass

2 äpplen, frysta
1 banan, fryst
½–1 dl mjölk
kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor. Frys in dem.

2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass. Pudra över lite kanel och rör om med en sked.

1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor.
1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor.
2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass.
2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass. Pudra över lite kanel och rör om med en sked.

äppelkanelglass3 äppelkanelglass1

Nyttig äppelglass

äppelglass3

NYTTIGT & LJUVLIGT GOTT Frys in några frysta äpplen och bananer så kan du närsomhelst göra en krämig, härlig och mättande fruktglass. Perfekt att äta när man känner sig sötsugen, men vill vara nyttig!

Sockerfria chokladbollar – klicka här för recept! Supergoda!!!
Sockerfria chokladbollar – klicka här för recept! Supergoda!!!
Nyttig, underbart god frozen yoghurt jordgubb – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god frozen yoghurt jordgubb – klicka här för recept!

http://apprl.com/sv/pd/4F7y/

Smart pajform! Den här pajformen har hål både i botten och kanterna vilket gör att pajskalet blir sprödare och krispigare under gräddningen! Klicka här för pris & beställning!

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Nyttig äppelglass

2 äpplen, frysta
1 banan, fryst
½–1 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor. Frys in dem.

2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass.

1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor.
1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor.
2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass.
2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass.

äppelglass5 äppelglass4