Tryffeltårta
LJUVLIGT GOD CHOKLADTÅRTA MED MARÄNGER En superläcker kladdig chokladbotten täckt med en gudomligt god chokladtryffel. En perfekt kaka för chokladälskaren! Servera med vispgrädde eller glass.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Tryffeltårta
Ca 12 bitar
200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Tryffel
1 ½ dl vispgrädde
250 g mörk choklad
20 g smör
Garnering
maränger
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna i formen.
4. Tryffel: Värm upp vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.
5. Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen. Ställ den i kylen och låt den stelna. Garnera med maränger vid servering. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.