Chokaldfudge med saltlakrits

chokladfudgesaltlakrits8 chokladfudgesaltlakrits10

SALTLAKRITS + CHOKLAD = DRÖMGODA BITAR Chokladfudge fylld med krossad Turkisk peppar. Det här godiset är galet gott! Jag älskar kombinationen av choklad och lakrits. Det är mycket enkelt att göra dessa godingar! Tid 10 min + några timmar i kylen.

Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Bounty – klicka här eller på länken för recept!
Ljuvligt god Bounty – klicka här eller på länken för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Chokaldfudge med saltlakrits

Julgodis med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!

Fyllning
5–6 st Turkisk peppar-karameller (eller liknande), grovt krossade eller hackade

Fudge
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)

GÖR SÅ HÄR

1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.

2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.

3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.

4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.

5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).

1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.
1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.
2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.
2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.
4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.
4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.
5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).
5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).

chokladfudgesaltlakrits6 chokladfudgesaltlakrits9 chokladfudgesaltlakrits7

Saftig rabarberkaka

saftigrabarberkaka4 saftigrabarberkaka6

En underbar saftig rabarberkaka som passar lika bra som dessert på en härlig middag eller som fikabröd till kaffet. Ett klassiskt suveränt recept som alla gillar! Här hittar du fler läckra rabarberrecept – klicka här!

Läcker rabarbersmulpaj – klicka här för recept!
Läcker rabarbersmulpaj – klicka här för recept!
Superläcker, god rabarberkladdkaka – klicka här för recept!
Superläcker, god rabarberkladdkaka – klicka här för recept!

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Saftig rabarberkaka

Ca 12 bitar

ca 200 g rabarber (ca 1 ½ stjälk) + lite strösocker att pudra över
2 ägg

2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält 

Garnering
½ tsk mortlade kardemummakärnor
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.

2. Pudra lite strösocker över rabarbern.

3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Pudra över florsocker före servering. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
2. Pudra lite strösocker över rabarbern.
2. Pudra lite strösocker över rabarbern.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Pudra över florsocker före servering. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.

saftigrabarberkaka3 saftigrabarberkaka2 saftigrabarberkaka7 saftigrabarberkaka5 saftigrabarberkaka1

Rabarberkaka med kardemumma

rabarberkaka9 rabarberkaka11

En mjuk, saftig rabarberkakan med lite sega kanter – den är gudomligt god och bakas flera gånger varje rabarbersäsong. Frys gärna in rabarber så kan kakan avnjutas även under vintern. Kakan är god att äta som den är, men är underbart god att äta med vaniljsås eller glass. Här hittar du fler läckra, goda rabarberrecept – klicka här!

Tips!
Byt ut kardemumman mot kanel – ljuvligt gott!

knäckigrabarberpaj4
Läcker, knäckig rabarberpaj – klicka här för recept
Ljuvlig rabarberkladdkaka – klicka här för recept!
Ljuvlig rabarberkladdkaka – klicka här för recept!

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Rabarberkakan med kardemumma

Ca 12 bitar

ca 200 g rabarber (ca 1 ½ stjälk) + lite strösocker att pudra över
2 ägg

2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält 

Garnering
1 tsk mortlade kardemummakärnor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.

2. Pudra lite strösocker över rabarbern.

3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
2. Pudra lite strösocker över rabarbern.
2. Pudra lite strösocker över rabarbern.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.

rabarberkaka10 rabarberkaka7 rabarberkaka8 rabarberkaka12

 

Knäckig rabarbersmulpaj

knäckigrabarberpaj5 knäckigrabarberpaj3

Lättbakad, fantastiskt god paj som är ljuvligt knäckig på ytan. Sirapen och sockret gör den smuliga degen läckert knäckig och härlig. En favoritpaj som har en rykande åtgång! Här hittar du fler läckra rabarberrecept!

Smulig jordgubb- & rabarberpaj – klicka här för recept!
Smulig jordgubb- & rabarberpaj – klicka här för recept!
Ljuvligt god randig rabarberkaka – klicka här för recept!
Ljuvligt god randig rabarberkaka – klicka här för recept!

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Knäckig rabarbersmulpaj

ca 10 bitar

150 g smör, kylskåpskallt
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
½ tsk flingsalt eller 1 nypa vanligt salt
½ dl ljus sirap

Fyllning
400–500 g rabarber
ca 2 msk strösocker
1 msk potatismjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, havregryn, vetemjöl och strösocker. Tillsätt sirapen och fortsätt nypa ihop degen så den behåller sig smulig.

2. Skala och skiva rabarber i ca 2 cm bitar. Lägg dem i en pajform, 25–26 cm i diameter. Strö över socker och lite potatismjöl.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.

4. Smula degen över rabarbern.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.
2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter.
2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
4. Strö degen över rabarbern.
4. Strö degen över rabarbern.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

knäckigrabarberpaj1 knäckigrabarberpaj2 knäckigrabarberpaj6 knäckigrabarberpaj4

Klassisk smulig rabarberpaj

enkelklassiskrabarberpaj3enkelklassiskrabarberpaj6

Smulpaj är alltid rätt och fantastiskt gott! Och väldigt enkelt att baka! Det här är ett klassiskt recept som funkar i alla lägen! En perfekt smulig deg och syrliga rabarber – den ultimata kombinationen!

Saftig, härlig rabarberkakan – klicka här för recept!
Saftig, härlig rabarberkakan – klicka här för recept!
Ljuvligt god randig rabarberkaka – klicka här för recept!
Ljuvligt god randig rabarberkaka – klicka här för recept!

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Klassisk smulig rabarberpaj

Ca 10 portioner

500 g rabarber
1–2 msk strösocker 

Smuldeg
125 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 krm salt (kan uteslutas, men ger en förhöjd mycket god smak)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.

2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.

4. Strö degen över rabarbern.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.
2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter.
2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
4. Strö degen över rabarbern.
4. Strö degen över rabarbern.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

enkelklassiskrabarberpaj2 enkelklassiskrabarberpaj4 enkelklassiskrabarberpaj5 enkelklassiskrabarberpaj1