Smulig jordgubbspaj

smuligjordgubbspaj10 smuligjordgubbspaj11

Älskade jordgubbspaj! Jordgubbarna och den smuliga degen är en ljuvlig kombination. Jag älskar smulpaj – och fylld med jordgubbar blir den så galet god! Degen går fort att göra och sedan sköter den sig själv. Alltså – liten arbetsinsats och en gudomligt god paj. Bättre kan det knappast bli. Den passar att äta som dessert efter en god middag eller istället för tårta på ett kalas.

Fryst jordgubbscheesecake – klicka här för recept!
Fryst jordgubbscheesecake – klicka här för recept!
Segmjuk blåbärskaka – klicka här för recept!
Segmjuk blåbärskaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Smulig jordgubbspaj

Obs! Skölj jordgubbarna med vatten och torka dem med hushållspapper innan bakning.

Ca 12 portioner

Smuldeg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver1 krm salt
2 dl havregryn
3 dl vetemjöl 
125 g smör 

Fyllning
25–30 jordgubbar (beroende på storlek, dela dem på mitten om de är stora)
ev. strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smuldeg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop dem med med smöret med fingrarna till en smulig deg.

2. Lägg 2 dl av smuldegen i en liten skål.

3. Smula ner den stora mängden smuldeg i bottnen på en pajform, 24–25 cm.

4. Tryck ner jordgubbarna i smuldegen. Strö strösocker över jordgubbarna. Smula ner resten av smuldegen mellan jordgubbarna.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smuldeg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop dem med med smöret med fingrarna till en smulig deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smuldeg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop dem med med smöret med fingrarna till en smulig deg.
2. Lägg 2 dl av smuldegen i en liten skål.
2. Lägg 2 dl av smuldegen i en liten skål.
3. Smula ner den stora mängden smuldeg i bottnen på en pajform, 24–25 cm.
3. Smula ner den stora mängden smuldeg i bottnen på en pajform, 24–25 cm.
4. Tryck ner jordgubbarna i smuldegen. Strö strösocker över jordgubbarna. Smula ner resten av smuldegen mellan jordgubbarna.
4. Tryck ner jordgubbarna i smuldegen. Strö strösocker över jordgubbarna. Smula ner resten av smuldegen mellan jordgubbarna.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.

smuligjordgubbspaj6 smuligjordgubbspaj12 smuligjordgubbspaj8 smuligjordgubbspaj7 smuligjordgubbspaj9

Fryst jordgubbscheesecake

frystjordgubbscheesecake2 frystjordgubbscheesecake1

Baka gott utan ugn! Den här cheesecaken är vansinnigt god och lätt att göra! Den består av smuliga Digestivekex och en fryst, krämig hallonfyllning. En perfekt kombination som är uppfriskande, fräsch och mycket, mycket god! En storfavorit! Det går bra att byta ut hallonen mot jordgubbar eller blåbär.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Denna cheesecake görs i tre steg:
1. Botten
2. Fyllning
3. Frysning

Fryst jordgubbscheesecake

Botten
20 Digestivekex
75 g smör, smält 

Fyllning
4 ägg (delas i vitor & gulor)
2 dl strösocker
400 g färskost, t ex philadelphia
300 gram jordgubbar, färska eller frysta
5 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.

2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .

3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.

4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.

5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.

6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.

7. Mosa hälften av jordgubbarna och skär resten i bitar. Blanda ner alla jordgubbar i grädden (skål 3).

8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och jordgubbsgrädden.

9. Häll jordgubbsfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.

1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
7. Mosa hälften av jordgubbarna och skär resten i bitar. Blanda ner alla jordgubbar i grädden (skål 3).
7. Mosa hälften av jordgubbarna och skär resten i bitar. Blanda ner alla jordgubbar i grädden (skål 3).
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och jordgubbsgrädden.
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och jordgubbsgrädden.
9. Häll jordgubbsfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfrist. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.
9. Häll jordgubbsfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.

 

frystjordgubbscheesecake4 frystjordgubbscheesecake3

 

 

 

Fryst halloncheesecake

frysthalloncheesecakeA frysthalloncheesecakeE

Mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept! Den är galet god!

Mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept! Den är galet god!

Segmjuk hallonkaka – superläcker! Klicka här för recept!

Segmjuk hallonkaka – superläcker! Klicka här för recept!

Baka gott utan ugn! Den här cheesecaken är vansinnigt god och lätt att göra! Den består av smuliga Digestivekex och en fryst, krämig hallonfyllning. En perfekt kombination som är uppfriskande, fräsch och mycket, mycket god! En storfavorit! Det går bra att byta ut hallonen mot jordgubbar eller blåbär.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Denna cheesecake görs i tre steg:
1. Botten
2. Fyllning
3. Frysning

Fryst halloncheesecake

Botten
20 Digestivekex
75 g smör, smält 

Fyllning
4 ägg (delas i vitor & gulor)
2 dl strösocker
200 g färskost, t ex philadelphia
300 gram hallon, färska eller frysta
5 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.

2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .

3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.

4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.

5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.

6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.

7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).

8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.

9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.

1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).
7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).  
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.
9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfrist. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.
9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.

frysthalloncheesecakeD frysthalloncheesecakeB frysthalloncheesecakeC

Fryst halloncheesecake

frysthalloncheesecake13frysthalloncheesecake12

Mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept! Den är galet god!
Mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept! Den är galet god!
Segmjuk hallonkaka – superläcker! Klicka här för recept!
Segmjuk hallonkaka – superläcker! Klicka här för recept!

Baka gott utan ugn! Den här cheesecaken är vansinnigt god och lätt att göra! Den består av smuliga Digestivekex och en fryst, krämig hallonfyllning. En perfekt kombination som är uppfriskande, fräsch och mycket, mycket god! En storfavorit! Det går bra att byta ut hallonen mot jordgubbar eller blåbär.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Denna cheesecake görs i tre steg:
1. Botten
2. Fyllning
3. Frysning

Fryst halloncheesecake

Botten
20 Digestivekex
75 g smör, smält 

Fyllning
4 ägg (delas i vitor & gulor)
2 dl strösocker
200 g färskost, t ex philadelphia
300 gram hallon, färska eller frysta
5 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.

2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .

3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.

4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.

5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.

6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.

7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).

8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.

9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.

1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).
7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.
9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfrist. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.
9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.  

frysthalloncheesecake10 frysthalloncheesecake11 frysthalloncheesecake14

Jordgubbschokladkaka

jordgubbschokladkaka10 jordgubbschokladkaka12

Gör din egen chokladkaka! Den är galet läcker och består av de två godaste sakerna som finns: choklad & jordgubbar! Den bör helst ätas samma dag den görs, men kan eventuellt förvaras i kylen över natten, sedan blir jordgubbarna lite vattniga.

Så gör du chokalddoppade jordgubbar – klicka här för recept!
Så gör du chokalddoppade jordgubbar – klicka här för recept!
Jordgubbsmoussetårta på browniebotten – klicka här för recept!
Jordgubbsmoussetårta på browniebotten – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Jordgubbschokladkaka

250 g mörk eller ljus choklad
ca 12 jordgubbar (beroende på storlek), tvättade och torkade

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Klä en limpform, ca 1 ½ liter med bakplåtspapper. Testa hur många jordgubbar som får plats i formen. Ta bort jordgubbarna sedan.

3. Täck botten med ett tunt lager choklad.

4. Ställ jordgubbarna i två raka rader på chokladbottnen.

5. Häll resten av chokladen över jordgubbarna. Använd en smörkniv eller liknande och jämna till och måla choklad på jordgubbarna där de inte är täckta.

6. Ställ formen i kylen och låt chokladen stelna.

jordgubbschokladkaka8 jordgubbschokladkaka9 jordgubbschokladkaka7 jordgubbschokladkaka13 jordgubbschokladkaka11