kalljästa-frukostfrallor7

NYBAKAT TILL FRUKOST Kalljästa bröd är underbart gott och smart att baka. Om man vill ha nybakat bröd till frukost, men vill spara tid så gör man degen på kvällen, formar frallor och låter dem jäsa på plåten i kylen när man sover. Direkt när man vaknar sätter man på ugnen och gräddar sina bröd. Sedan är det bara att avnjuta läckraste frukosten med nybakat bröd!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Kalljästa frukostfrallor

Ca 12 st

25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
3 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
12–13 dl vetemjöl

Garnering
mjölk
vallmofrön, blå eller vita

GÖR SÅ HÄR

1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer.  Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en bakduk och lägg över folie eller en stor plastpåse. Ställ den i kylen över natten.

3. På morgonen: Ta fram plåten och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med mjölk.

4. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt filmjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en bakduk och lägg över folie eller en stor plastpåse. Ställ den i kylen över natten.

2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en bakduk och lägg över folie eller en stor plastpåse. Ställ den i kylen över natten.

3. På morgonen: Ta fram plåten och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med mjölk.

3. På morgonen: Ta fram plåten och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med mjölk.

4. Strö över vallmofrön.

4. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.

kalljästa-frukostfrallor6 kalljästa-frukostfrallor8