GRÖTFRALLOR

GRÖTFRALLOR Underbart saftiga, goda frallor med havregrynsgröt i degen. Gröten gör dem extra saftiga och läckra!

Tips! Baka kalljästa grötfrallor där degen jäser i kylen över natten – klicka här för recept!

Degen kan kalljäsa (jäsa i kylskåpet i 5-10 timmar). Gör degen, ställ den i kylen och ta fram den när frallorna ska bakas ut. Eller forma frallor, lägg dem på plåtar och ställ plåtarna i kylen i ett par timmar. Ta fram plåtarna ca 20 min före gräddning. (Du behöver inte jäsa degen i bunken). Degen jäser mycket långsamt i kylen och därför behöver den står där i ett par timmar. Täck över degen.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

GRÖTFRALLOR

Ca 12 st

Deg
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1 dl rapsolja
4 dl havregryn
12–13 dl vetemjölGarnering
1 ägg, vatten eller olja
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt havregrynen, rör om, och låt stå i ca 10 minuter.

2. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till bollar och lägg dem på plåtar, klädda med bakplåtspapper. Pensla med ägg, vatten eller olja, strö över lite havregryn. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

4. Grädda bröden (en plåt i taget) mitt i ugnen i ca 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.

Tips! Baka saftiga, mjuka morotsfrallor som är ljuvligt goda – klicka här för recept!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

GRÖTFRALLOR I AIRFRYER

Reklam för att baka frallor i airfyer – fluffiga, härliga, mjuka grötfrallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje dag! En suverän kökspryl som verkligen används! Baka bröd i airfryer är verkligen enkelt och bra!

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt! Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Rabatten gäller alla Cosori airfryer + alla tillbehör!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15 KLICKA HÄR!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– limpor
– köttfärssås
– kycklinggryta
– linsgryta
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Receptet nedan är samma som Polarfrallor, men anpassat till Cosori airfryer.

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

GRÖTFRALLOR I AIRFRYER

9 st

25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja

3 dl havregryn
6–7 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg, uppvispat, vatten eller olja
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt havregryn, rör om, och låt stå i ca 10 minuter.

2. Tillsätt sedan salt, olja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Strö över lite mjöl.

3. Låt degen jäsa i ca 40 min.

4.  Forma ca 9 stycken runda frallor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i din Airfryer. Pensla dem med ägg, vatten eller olja och strö lite havregryn. Låt dem jäsa i ca 20 min innan du gräddar dem.

5. Grädda frallorna i 15–17 minuter i 180 grader i din Cosori airfryer. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Källarfranska

Klassisk källarfranska är ett populärt köpebröd, men de här hembakta frallorna är ännu godare! Inget slår nybakade Källarfranskor som forfarande är lite ljumna med smör, ost och en bit paprika. Gudomligt gott!

Tips! Om du inte har rågsikt hemma går det bra med endast vetemjöl i degen. Mjölken kan bytas ut mot vatten, skillnaden blir att innanmätet blir något segare i konsistensen. Men ändå lika gott!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Källarfranska

18 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt
1/2 dl rapsolja
2 tsk salt
4 dl rågsikt
ca 10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Knåda degen i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.

2. Dela degen i två delar. Rulla dem i vetemjöl och forma dem till längder. Skär varje längd i ca 9 skivor med en vass kniv eller en degskrapa. Forma runda frallor av degbitarna.

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. De ska vara ljusa och inte få för mycket färg under gräddningen. Låt dem svalna under en bakduk på ett galler.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Kardemummakaka i långpanna

MJUK KARDEMUMMAKAKA En riktig fikaklassiker som är väldigt enkel att baka. Smaken av kardemumma är ljuvlig och täcket med pärlsocker och hackad sötmandel gör kakan härligt krispig. En supersaftig, superhärlig kaka som verkligen är uppskattad!

Här hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Kardemummakaka i långpanna

Ca 20 bitar

150 g smör, smält (låt det svalna)
4 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk kardemummakärnor, stötta
3 ½ dl filmjölk eller naturell yoghurt 

Garnering
ca 1/2 dl pärlsocker
2 msk hackad sötmandel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker och hackad sötmandel. TIPS! Min ugnsplåt som jag tagit fram passar perfekt att grädda kakan i – klicka här!

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen.

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ min nya bakplåt här!

Jag vill tipsa om att baka kardemummakakan i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Fluffiga pannkakor

Fluffiga pannkakor – underbart goda pannkakor som blir fluffiga på grund av den uppvispade äggvitan och bakpulvret. Det är viktigt att vispa äggvitan så den blir vit, hård och fluffig och att man blandar ner den försiktigt i smeten.

Fluffiga pannkakor

2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
3 ägg (dela vitan och gulan)

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ihop vetemjöl, salt, bakpulver och mjölk i en bunke.

2. Separera äggvitorna och ägggulorna från varandra. Tillsätt gulorna i smeten och blanda.

3. Vispa äggvitorna till en vitt, hårt skum. 

4. Rör försiktigt ner äggvitorna i smeten. Det är de uppvispade äggvitorna som gör att pannkakorna blir fluffiga under stekningen.

5. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Smält en klick smör i den. 

6. Dosera smeten till rundar i stekpannan med doseringstratten. Låt plättarna steka någon minut på varje sida, tills de får en gyllenbrun färg. Servera gärna med vispgrädde och bär eller sylt.