Chokladsnitt
Populära klassiska småkakor som är spröda och mycket läckra. De har en härliga chokladsmak och pärlsockret på ytan knaprar härligt mellan tänderna.
Tips – glansigare yta! Om man vill kan man pensla deglängderna med uppvispat ägg innan man strör på pärlsocker. Då får ytan mer glans, men det går lika bra utan.
– Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Chokladsnitt
65–70 st (två plåtar)
3 dl strösocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
250 g smör, rumsvarmt
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i sex delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg 3 längder var brett isär på två plåtar med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min (en plåt i taget).
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.