Bloggar Lindas Bakskola Lindas limpor Lindas matbröd Okategoriserade

Knådfri snabblimpa

Knådfrisnabblimpa10 Knådfrisnabblimpa6 LÄTTBAKAD LIMPA Supergod, lättgjord limpa med ett frasigt skal och ett mjukt, saftigt innanmäte. Den jäser i ugnen medan den blir varm. Den kräver en mycket liten arbetsinsats och är ljuvligt god. Njut av nybakat bröd till frukost med smör och ett gott pålägg! Bästa frukosten! [caption id="attachment_45930" align="" width="215"]Grova grötbullar – klicka här för recept! Supergoda! Grova grötbullar – klicka här för recept! Supergoda![/caption] [caption id="attachment_59518" align="" width="292"] Baka ljuvligt gott 4-minutersbröd i stekpanna! Klicka på bilden för recept[/caption]

Knådfri snabblimpa

1 st 25 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm ½ dl mörk eller ljus sirap  1 msk rapsolja 1 tsk salt 4 dl vetemjöl 4 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt lite i taget. Blanda ihop allt till en deg. 2. Forma degen till en limpa. Rulla den i mjöl. Strö över lite vetemjöl. 3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper. 4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler. [caption id="attachment_45959" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt lite i taget. Blanda ihop allt till en deg. 1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt lite i taget. Blanda ihop allt till en deg.[/caption] [caption id="attachment_45960" align="" width="860"]2. Forma degen till en limpa. Rulla den i mjöl. Strö över lite vetemjöl. 2. Forma degen till en limpa. Rulla den i mjöl. Strö över lite vetemjöl.[/caption] [caption id="attachment_45961" align="" width="860"]3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper. 3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_45962" align="" width="860"]4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler. 4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler.[/caption] Knådfrisnabblimpa7 Knådfrisnabblimpa8 Knådfrisnabblimpa9 Knådfrisnabblimpa11

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Grova grötbullar

Saftiga, goda frukostfrallor med havregrynsgröt och fiberrikt grahamsmjöl i degen.

0

Hallonmuffins

Ett härligt mjukt bakverk när sötsuget smyger sig på som är snabbt & enkelt att baka.

0

Hallonmuffins

Supersaftiga hallonmuffins som är lika uppskattade på semesterfikat, på födelsedagskalaset som till fikat på jobbet!

0

Blåbärsmuffins

Supersaftiga, goda, lättgjorda muffins som har en rykande åtgång!

0

Randig rabarberkladdkaka i rutor

Syrliga rabarber – en perfekt kombination med den ljuvliga, ljusa kladdkakebottnen! En storfavorit!

0

Rabarberkladdkaka

En superläcker, ljuvligt god kladdkaka med syrliga rabarber på toppen. Och randig & snygg!

0

Lättgjorda hallonbakelser

Enkla, snabba och ljuvligt goda gräddbakelser gjorda av saftiga hallonmuffins!

0

Saftiga rågsiktsrutor

Mjuka, supergoda brödrutor med ett oerhört saftigt innanmäte.

0

Mjuka frukostfrallor

Saftiga, goda frukostfrallor som går bra att frysa in. Går bra att kalljäsa!

0

Extra saftiga korvbröd

Riktigt, läckra, härliga korvbröd som är mycket, mycket godare än färdigköpta.

0

Jordgubbskladdkaka i rutor

Somrig, härlig ljus kladdkaka med jordgubbar – en av de godaste kladdisarna man kan tänka sig! (Kan göras i en rund form).

0