LÄTTBAKAD LIMPA Supergod, lättgjord limpa med ett frasigt skal och ett mjukt, saftigt innanmäte. Den jäser i ugnen medan den blir varm. Den kräver en mycket liten arbetsinsats och är ljuvligt god. Njut av nybakat bröd till frukost med smör och ett gott pålägg! Bästa frukosten!
[caption id="attachment_45930" align="" width="215"]Grova grötbullar – klicka här för recept! Supergoda![/caption]
[caption id="attachment_59518" align="" width="292"]Baka ljuvligt gott 4-minutersbröd i stekpanna! Klicka på bilden för recept[/caption]
1 st25 g jäst3 dl mjölk, fingervarm½ dl mörk eller ljus sirap 1 msk rapsolja1 tsk salt4 dl vetemjöl4 dl rågsiktGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt lite i taget. Blanda ihop allt till en deg.
2. Forma degen till en limpa. Rulla den i mjöl. Strö över lite vetemjöl.
3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper.
4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler.
[caption id="attachment_45959" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt lite i taget. Blanda ihop allt till en deg.[/caption]
[caption id="attachment_45960" align="" width="860"] 2. Forma degen till en limpa. Rulla den i mjöl. Strö över lite vetemjöl.[/caption]
[caption id="attachment_45961" align="" width="860"] 3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_45962" align="" width="860"] 4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler.[/caption]
Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här! Klassiska rågsiktskakor! Ett av de godaste frukostbröden jag vet! De blir så vansinnigt fluffiga,, mjuka och goda. Rågsikt är så himla gott att baka bröd med. Tips! Byt ut 3 dl rågsikt mot 4 dl havregryn. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du …
Nyttig havregrynslimpa utan vetemjöl, istället innehåller den havregryn och ägg . Enklare limpa kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Limpan är underbart god, nyttig och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd och mer protein. Så himla smart och …