Bloggar Lindas Bakskola Lindas limpor Lindas matbröd Okategoriserade

Knådfri snabblimpa

Knådfrisnabblimpa10 Knådfrisnabblimpa6

LÄTTBAKAD LIMPA Supergod, lättgjord limpa med ett frasigt skal och ett mjukt, saftigt innanmäte. Den jäser i ugnen medan den blir varm. Den kräver en mycket liten arbetsinsats och är ljuvligt god. Njut av nybakat bröd till frukost med smör och ett gott pålägg! Bästa frukosten!

Grova grötbullar – klicka här för recept! Supergoda!
Grova grötbullar – klicka här för recept! Supergoda!
Baka ljuvligt gott 4-minutersbröd i stekpanna! Klicka på bilden för recept

Knådfri snabblimpa

1 st

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
½ dl mörk eller ljus sirap 
1 msk rapsolja
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt lite i taget. Blanda ihop allt till en deg.

2. Forma degen till en limpa. Rulla den i mjöl. Strö över lite vetemjöl.

3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper.

4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt lite i taget. Blanda ihop allt till en deg.
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt lite i taget. Blanda ihop allt till en deg.
2. Forma degen till en limpa. Rulla den i mjöl. Strö över lite vetemjöl.
2. Forma degen till en limpa. Rulla den i mjöl. Strö över lite vetemjöl.
3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper.
3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper.
4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler.
4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler.

Knådfrisnabblimpa7 Knådfrisnabblimpa8 Knådfrisnabblimpa9 Knådfrisnabblimpa11

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Grova grötbullar

Saftiga, goda frukostfrallor med havregrynsgröt och fiberrikt grahamsmjöl i degen.

0

Hallonmuffins

Ett härligt mjukt bakverk när sötsuget smyger sig på som är snabbt & enkelt att baka.

0

Hallonmuffins

Supersaftiga hallonmuffins som är lika uppskattade på semesterfikat, på födelsedagskalaset som till fikat på jobbet!

0

Blåbärsmuffins

Supersaftiga, goda, lättgjorda muffins som har en rykande åtgång!

0

Randig rabarberkladdkaka i rutor

Syrliga rabarber – en perfekt kombination med den ljuvliga, ljusa kladdkakebottnen! En storfavorit!

0

Rabarberkladdkaka

En superläcker, ljuvligt god kladdkaka med syrliga rabarber på toppen. Och randig & snygg!

0

Lättgjorda hallonbakelser

Enkla, snabba och ljuvligt goda gräddbakelser gjorda av saftiga hallonmuffins!

0

Saftiga rågsiktsrutor

Mjuka, supergoda brödrutor med ett oerhört saftigt innanmäte.

0

Mjuka frukostfrallor

Saftiga, goda frukostfrallor som går bra att frysa in. Går bra att kalljäsa!

0

Extra saftiga korvbröd

Riktigt, läckra, härliga korvbröd som är mycket, mycket godare än färdigköpta.

0

Jordgubbskladdkaka i rutor

Somrig, härlig ljus kladdkaka med jordgubbar – en av de godaste kladdisarna man kan tänka sig! (Kan göras i en rund form).

0