Lätt kladdiga kanelbullemuffins

kladdigakanelbullemuffins1 kladdigakanelbullemuffins5

Mycket snabbare än kanelbullar men med samma härliga smak. De är lite lätt kladdiga i mitten och kan ätas som de är till fikat! Eller servera dem med en klick vispgrädde och vips så har du en läcker dessert!

Jag har också ett recept på vanliga kanelbullemuffins som inte är lätt kladdiga. De innehåller mer bakpulver och vetemjöl.

Baka saftiga, ljuvligt goda kärleksmumsmuffins – klicka här för recept!
Baka saftiga, ljuvligt goda kärleksmumsmuffins – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Lätt kladdiga kanelbullemuffins

Ca 12 st

100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl 

Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt

Garnering
kanel
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

 

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 12–15 min.
7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.

kladdigakanelbullemuffins3 kladdigakanelbullemuffins4 kladdigakanelbullemuffins1 kladdigakanelbullemuffins2

Snabba tunnbröd i ugn

snabbatunnbrod3 snabbatunnbrod4

Det mjuka, goda bröden behöver inte jäsa och gräddas på 5–8 minuter i ugnen. Baka och njut till frukost, mellis eller ta med på utflykten. Supergoda, lättgjorda bröd som jag verkligen älskar! Bred dem med smör och lägg på en skiva ost eller skinka och en paprikaskiva. Ljuvligt gott!

Baka ljuvligt goda kvartsfrallor till frukost eller mellis! Klicka här för recept!
Baka ljuvligt goda kvartsfrallor till frukost eller mellis! Klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Snabba tunnbröd i ugn

6 st 

50 g smör, rumsvarmt
1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen i 6 bitar.

3. Forma degbitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna på ett mjölat bakbord.

4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Dela degen i 6 bitar.
2. Dela degen i 6 bitar.
3. Forma degbitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna på ett mjölat bakbord.
3. Forma degbitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna på ett mjölat bakbord.
4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min.

snabbatunnbrod2 snabbatunnbrod1 utvald

Mjuk pepparkaka

pepparkaka1 pepparkaka3 utvald

JULFAVORIT! Vilken underbar, saftig kaka med härliga julkryddor i smeten! Den är perfekt att bjuda på under advent, Lucia eller som avslutning på julbordet. Om du vill baka en variant med frosting på så har jag ett ljuvligt gott recept på det här.

Pepparkakssockerkaka – recept klicka här!

[caption id="attachment_37869" align="alignnone" width="215"]Baka en mjuk pepparkaka i limpform med härlig, krämig frosting på toppen – klicka här för recept! Baka en mjuk pepparkaka i limpform med härlig, krämig frosting på toppen – klicka här för recept![/caption]

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjuk pepparkaka

125 g smör
1 ½ msk färdig pepparkakskrydda + 1 tsk kanel (eller 2 tsk kanel, 1 tsk ingefära, ½ tsk kardemumma, 1 tsk kryddnejlika)
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl filmjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Garnering
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan).

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

5. Pudra gärna florsocker över kakan  före servering.

[caption id="attachment_37871" align="alignnone" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan). 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan).[/caption] [caption id="attachment_37872" align="alignnone" width="860"]2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet. 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_37873" align="alignnone" width="860"]3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter. 3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.[/caption] [caption id="attachment_37874" align="alignnone" width="860"]4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.[/caption] [caption id="attachment_37875" align="alignnone" width="860"]5. Pudra gärna florsocker över kakan före servering. 5. Pudra gärna florsocker över kakan före servering.[/caption]

pepparkaka5 pepparkaka2 pepparkaka4

Pepparkakssockerkaka – recept klicka här!

Kanelbullemuffins

 

kanelbullemuffins2kanelbullemuffins3

 

 

Snabbare än kanelbullar, men med samma smak och mycket enklare att göra. De här saftiga muffinsarna är fantastiskt goda och har en rykande åtgång!!! I mitten döljer sig en läcker smörblandning med socker och kanel. Urgott! Jag har även ett recept på lätt kladdiga kanelbullemuffins. De innehåller mindre mjöl och bakpulver.

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Baka en supersaftig kanelbullesockerkaka – klicka här för recept!

 

 

Kanelbullemuffins

Ca 12 st 

100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl

Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt 

Garnering
kanel
strösocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

 

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 12–15 min.
7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.

 

kanelbullemuffins4 kanelbullemuffins5 kanelbullemuffins1

Kvartsfrallor

frukostfrallor3 frukostfrallor5 frukostfrallor2

De här frallorna är ljuvligt goda och går blixtsnabbt att göra. Totalt tar de ca 15 minuter att göra, därav namnet kvartsfrallor 🙂 Perfekt att snabbt slänga ihop dem på en lördags- och söndagsmorgon när man vill ha nybakat bröd. Men de funkar också bra till mellis eller på utflykten. Bröden går bra att frysa in, men frys då in dem direkt när de är nybakade (när de kallnat).

Baka supergoda 3-minuters tunnbröd i stekpanna – klicka här för recept!
Baka supergoda 3-minuters tunnbröd i stekpanna – klicka här för recept!

Baka härliga scones – klicka här för recept!
Baka härliga scones – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Kvartsfrallor

12 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar.
2. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

steg6 steg7 frukostfrallor1 frukostfrallor4 frukostfrallor6 utvald