Knapriga, lövtunna chips med salt & peppar som är mycket godare och nyttigare än köpta!
Jag trodde knappt det var sant när jag fick reda på att man kunde göra chips i mikron, men det funkar helt perfekt! Jag tycker de blir mycket godare och känns fräschare än köpta. Dessa chips innehåller minimalt med fett och rapsoljan man använder är hälsosam för kroppen. Så dessa chips kan du med njuta av med gott samvete!
2 potatisar ca 1 tsk rapsolja salt
grovmalen svartpeppar
1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja.
2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.
3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt och grovmalen peppar.
4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.
1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja.2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt och grovmalen peppar.4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.
4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.
Knapriga, tunna chips med salt en härlig vitlökssmak! Mycket godare och nyttigare än köpta!
Jag trodde knappt det var sant när jag fick reda på att man kunde göra chips i mikron, men det funkar helt perfekt! Jag tycker de blir mycket godare och känns fräschare än köpta. Dessa chips innehåller minimalt med fett och rapsoljan man använder är hälsosam för kroppen. Så dessa chips kan du med njuta av med gott samvete!
2 potatisar ca 1 tsk rapsolja
1 vitlöksklyfta salt
1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pressa vitlöksklyftan och blanda med oljan. Pensla pappret med ett tunt lager vitlöksolja.
2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.
3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt.
4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.
1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pressa vitlöksklyftan och blanda med oljan. Pensla pappret med ett tunt lager vitlöksolja.2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt.4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.
Knapriga, lövtunna chips som är mycket godare och nyttigare än köpta!
Jag trodde knappt det var sant när jag fick reda på att man kunde göra chips i mikron, men det funkar helt perfekt! Jag tycker de blir mycket godare och känns fräschare än köpta. Dessa chips innehåller minimalt med fett och rapsoljan man använder hälsosam för kroppen. Så dessa chips kan du med njuta av med gott samvete!
1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja.
2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.
3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt.
4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.
[caption id="attachment_40078" align="alignnone" width="860"] 1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja.[/caption]
[caption id="attachment_40074" align="alignnone" width="860"] 2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.[/caption]
[caption id="attachment_40075" align="alignnone" width="860"] 3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt.[/caption]
[caption id="attachment_40076" align="alignnone" width="860"] 4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.[/caption]
Superhäftig, god chokladboll i jätteformat. Denna läckerhet säljs i butikerna, men gör den själv i stället – mycket godare och billigare! Förvara den i kylen där den håller i några dagar.
8 dl havregryn 2 ½ dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 2 dl kokos 2 msk kaffe, kallt 150 g smör, rumsvarmt
ca ½ dl vatten (eller lite mer om det behövs)
Garnering kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kakao och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i vatten, lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.
2. Gör en stor boll av degen och rulla den i kokos. Förvara den i kylen.
1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.
2. Gör en stor boll av degen och rulla den i kokos. Förvara den i kylen.
Snabbt, enkelt och gudomligt gott godis! Piffa till havrebollarna genom att rulla dem i hackad mintkrokantchoklad. Supergott! Den knapriga chokladen är supergod i kombination med den mjuka havrebollssmeten. Det blir ett läckert, crunchigt tuggmotstånd i bollarna.
Jag använde Marabous choklad, men även andra märken och varianter funkar lika bra.
4 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
¾ dl kokos
75 g smör ca ½ dl vatten
Garnering 200 g mintkrokant chokladkaka
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder havregrynen lite grann i en skål. Tillsätt havregryn, florsocker, vaniljsocker, kakao, kokos, vatten och smör. Blanda ihop allt till en kladdig smet.
2. Rulla bollar av smeten. Hacka chokladkakan i småbitar. Rulla bollarna i chokladen. Förvara dem i kylen.
1. Smula sönder havregrynen lite grann i en skål. Tillsätt havregryn, florsocker, vaniljsocker, kakao, kokos, vatten och smör. Blanda ihop allt till en kladdig smet.
2. Rulla bollar av smet. Hacka chokladkakan i småbitar. Rulla bollarna i chokladen. Förvara dem i kylen.