Krämig, läcker och supergod glass som är enkelt att göra (innehåller inte kondenserad mjölk). Smaksätt gärna glassen med något gott du gillar.Tips smaksättningar
– Mosade hallon, jordgubbar eller blåbär.
– Hackad choklad, Daim, After eight, Bounty eller nougat.
– Kakbitar eller bullbitar.
– M&M, Dumlekolor, geléhallon eller annat godis du gillar.
Glass – grundrecept / Vaniljglass
Ca 6 dl5 dl vispgrädde2 ägg1 dl florsocker1 urgröpt vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR1. Vispa grädden fluffig i en bunke.
2. Vispa ägg, florsocker och vanilj pösigt i en annan skål. (Tillsätt eventuellt någon smak, t ex hackad choklad, godis eller mosade bär). Blanda ner grädden i äggblandningen och häll den i en plastad, frystålig skål. Ställ skålen i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.
[caption id="attachment_42682" align="" width="860"] 1. Vispa grädden fluffig i en bunke.[/caption]
[caption id="attachment_42683" align="" width="860"] 2. Vispa ägg, florsocker och vanilj pösigt i en annan skål. (Tillsätt eventuellt någon smak, t ex hackad choklad, godis eller mosade bär). Blanda ner grädden i äggblandningen och häll den i en plastad, frystålig skål. Ställ skålen i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.[/caption]
[caption id="attachment_42687" align="" width="430"]Nyttig, läcker kiwiglass – klicka här för recept![/caption]
Fräsch, fruktig & nyttig fryst yoghurtglass med hallon och mango. Passar perfekt som dessert eller njut av den när du är sugen på något sött. Sååå gott och helt utan tillsatt socker! Nyttig frozen yoghurtdessert Hallonglass: 2 dl mild yoghurt naturell (eller vaniljyoghurt) ca 150 g frysta hallon Mangoglass: 2 dl mild yoghurt naturell (eller vaniljyoghurt) …
Fryst saffranstårta – en ljuvligt god saffranstårta med en smulig pepparkaksbotten och två lager glassfyllning; vit choklad och saffran. De tre olika smakerna passar helt perfekt ihop och tårtan är helt perfekt som dessert eller till fikat under helgerna i advent och hela julen. Kan göras ca en vecka före servering (förvara den i frysen). …