FRALLOR I AIRFRYER

Fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in!

REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt! Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

REKLAM FÖR COSORI AIRFRYER

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Receptet nedan är samma som Polarfrallor, men anpassat till Cosori airfryer.

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

FRALLOR I AIRFRYER

Ca 9 st

25 g jäst
2 1/2 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
2 msk rapsolja
6–7 dl rågsikt (eller vetemjöl)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3.  Forma ca 9 stycken runda frallor. Lägg dem på ett ihopvikt bakplåtspapper i din Airfryer. Låt dem jäsa i ca 25 min innan du gräddar dem.

4. Grädda frallorna i 12–14 minuter i 200 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Kanelgömma i långpanna

Saftig, mjuk kaka med kanelkryddad smultopping. En härlig kaka man alltid kan baka när man vill bjuda på gofika.

Kanelgömma i långpanna

Ca 20 bitar

Smultopping

100 g smör, kylskåpskallt
1 1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker

Smet
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Smultopping: Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig massa. Ställ det i kylen medan du gör smeten.

3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.

4. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm täckt med bakplåtspapper. 

5. Ta fram smultoppingen ur kylen och strö den över smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen. 

7. Skär kakan i rutor. Ät rutorna som de är eller servera med vaniljsås.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

BESTÄLL LINDAS LÄTTBAKADE FAVORITER

REKLAM Äntligen är min nya bakbok klar! Den här boken Lindas lättlagade favoriter är en bakbok som bör finnas i varje kök! Jag har bakat massor av favoritrecept som ni kommer älska! De bästa bakrecepten som jag vill att ni alla ska ta del av!

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA, SUVERÄNA BAKBOK!

Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur enkelt man bakar!

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA, SUVERÄNA BAKBOK!

Vit kladdkaka

VIT KLADDKAKA När man får oväntat besök är en den här vita kladdkakan alltid uppskattad och läcker att bjuda på.

Tips! Du kan baka kladdkakan i en vanlig rund springform, ca 24 cm i diameter. Gör då en halv sats kladdkaka och grädda i ca 20 min.

Vit kladdkaka

Ca 16 bitar

250 g smör
200 g vit choklad
5 dl strösocker
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt chokladen smälta i det varma smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–25 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.

4. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass och bär.

Tips! Kokoskladdkaka: tillsätt 2 dl kokos i smeten.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Calzone – inbakad pizza

Calzone – inbakad pizza som är himmelskt god!

Pizza – Calzone! Jag älskar inbakad pizza, det är så himla gott! Innehållet blir så saftigt och gott med den smälta osten som rinner ut när man skär den i bitar. Ljuvligt! Fyllningen kan man variera med vad man vill. I stället för skinka är det gott med köttfärssås, tacoköttfärs, salami eller enbart grönsaker om man vill göra en vegetarisk variant.

Calzone – inbakad pizza

ca 6 st beroende på storlek

1 pkt jäst
6 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja eller olivolja
14–16 dl vetemjöl

Fyllning (1 calzone)
2 msk pizzasås
ca 100–150 g riven ost
ca 100 g skinka
oregano 

Garnering (kan uteslutas)
rapsolja
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i ca 6 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–1 cm tjocka, på ett mjölat bakbord. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut pizzasåsen på halva rundeln (ej ända ut i kanterna).

4. Strö över riven ost och skinka, varva så att det blandas. Strö över oregano.

5. Vik ihop pizzan på mitten genom att lyfta upp pappret och lägga det över pizzan. Nyp ihop kanterna ordentligt så fyllningen inte läcker ut. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft, eller grädda i en pizzaugn.

6. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.

7. Pensla pizzan med lite rapsolja och strö eventuellt över lite oregano (behöver inte göras).