RUSTIK LIMPA UTAN JÄSNING gluten- och laktosfri

RUSTIK LIMPA UTAN JÄSNING gluten och laktosfri

1 limpa

10 dl rena havregryn 

3/4 tsk salt 

1 msk bakpulver  

7 ägg 

500 g laktosfri Keso

Garnering (kan uteslutas)

valfria frön

GÖR SÅ HÄR 

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda rena havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt. 

2. Tillsätt ägg och laktosfri Keso. Rör om ordentligt. 

3. Stjälp upp degen i en limpform 1 1/2–2 liter, klädd med bakplåtspapper. Låt degen stå och dra sig i ca 10 min innan gräddning. Platta till degen lite på ytan och strö över frön.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 70 min (1 timme + 10 min). Lyft upp brödet ur formen och låt det kallna på ett galler. Skär inte limpan i skivor innan den kallnat helt.

Beställ hem Dynamic Codes test med självprovtagning som påvisar eller utesluter gluten- och laktosintolerans. Klicka på länken: https://bit.ly/3nGXu4f 

Cookiekladdkaka på 30 sekunder

Den är sååååååå god och går blixtsnabbt att göra! Den blir helt perfekt i mikron och om du vill ha den större kan man dubbla ingredienserna och även gräddningstiden blir då något längre än 30 sekunder. Cookiekladdkaka på 30 sekunder är ett genialt bra recept!

Tiden i mikron kan variera lite eftersom olika mikro har olika effekt även på högsta. Testa hur din mikro funkar.

Cookiekladdkaka på 30 sekunder

1 person

1 msk smör, smält 
1 msk strösocker
1 msk farinsocker
1 nypa salt
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 msk chokladknappar

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.

2. Häll smeten i en portionsskål. 

3. Kör koppen i mikron i 30–40 sekunder (beroende på din mikros effekt). Kör inte för länge då blir den torr. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Fröknäcke

FRÖKNÄCKE – ett knaprigt knäckebröd som innehåller massor med nyttiga, fiberrika frön. Fröknäcke är lika gott till frukost som tilltugg till en fördrink. Eller ät det som snacks när du är sugen på något gott. 

Fiberhusk
Det går att baka fröknäcket utan fiberhusk, men då kan brödet bli lite skörare och gå sönder lättare. Men lika gott i smaken.

Fröknäcke

Ca 20 bitar 

½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl pumpakärnor
2 tsk fiberhusk (det funkar även utan fiberhusk, men degen håller ihop lite sämre)
2 krm salt
1 ¾ dl vetemjöl, mandelmjöl, bovetemjöl eller majsmjöl

2 ¾ dl vatten, kokhett
2 msk rapsolja

Garnering
1 tsk flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, fiberhusk, salt och mjöl i en bunke.

2. Koka upp vattnet och häll ner rapsoljan. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ihop allt till en kladdig, lite geléaktig deg.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och lägg pappret med degen på en ugnsplåt. Jämna till kanterna på degen och strö över flingsalt.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Öppna luckan snabbt efter halva gräddningen och släpp ut fukt. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat. Förvara brödet i en burk med tätslutande lock.

Bananpannkakor

Lättgjorda bananpannkakor med bara 2 ingredienser: banan & ägg. Blanda flera bananer och ägg om ni är många som ska äta. Supergoda, nyttiga pannkakor!

BANANPANNKAKOR

Ca 3 st små pannkakor

1 banan
2 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Mosa bananen i en djup tallrik.

2. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen till en smet.

3. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

1. Ta fram banan och ägg.
2. Mosa bananen i en skål.
3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.
5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.

Kladdkaka fylld med chokladbitar

KLADDKAKA fylld med chokladbitar. En superläcker, gudomligt god chokladkladdkaka full med chokladbitar! Godare än godast! Den här kladdkakan är bland det godaste man kan tänka sig! Den är fylld med chokladrutor och är något helt utöver det vanliga. En dröm för alla chokladälskare!

Kladdkaka fylld med chokladbitar

Ca 12 bitar

175 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Fyllning
200 g mjölkchokladkaka (eller annan valfri sort)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

3. Bryt chokladkakan i bitar.

4. Lägg ut bitarna på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!