Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Schweizernötstrass

Schweizernötstrass4 Schweizernötstrass7 Schweizernötstrass6

Spröda småkakor med en bit schweizernötchoklad på toppen. Ljuvligt goda och omtyckta godiskakor som har en rykande åtgång på fikabordet och kalaset. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.

Sötsalt chokladkolapaj – ljuvligt god och lätt att göra. Klicka här för recept!
Sötsalt chokladkolapaj – ljuvligt god och lätt att göra. Klicka här för recept!

Schweizernötstrass

Ca 20 st

125 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
1 rulle schweizernötschoklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min.

5. Ta fram en rulle schweizernötschoklad (jag använde Marabous, men andra märken går också bra).

6. Lägg en schweizernötsbit på varje kakan medan de fortfarande är varm, men vänta ca 1 minut innan du lägger på dem så de inte smälter. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Ta fram en rulle schweizernötschoklad (jag använde Marabous, men andra märken går också bra).
5. Ta fram en rulle schweizernötschoklad (jag använde Marabous, men andra märken går också bra).
6. Lägg en schweizernötsbit på varje kakan medan de fortfarande är varm, men vänta ca 1 minut innan du lägger på den. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).
6. Lägg en schweizernötsbit på varje kakan medan de fortfarande är varm, men vänta ca 1 minut innan du lägger på den. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).

Schweizernötstrass5 Schweizernötstrass6 Schweizernötstrass3 Schweizernötstrass7 utvald

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Strasskakor med choklad & kokos

Spröda småkakor med ett täcke av choklad & kokos! Riktiga munsbitar!

0

Lindas nyttiga fröknäcke

Knaprigt, knäckigt hårdbröd fyllt med hälsosamma frön! (Bakas glutenfritt, men kan även göras med vanligt vetemjöl; läs receptet).

0

Chokladdoppade kokosbollar med strössel

Lyxiga, superläckra chokladbollar med kokos i smeten, doppade i choklad & rullade i chokladströssel. Mums!

0

Amerikansk schweizernötscookie

Schweizernötschokladen gör kakan galet god och det blir garanterat blir en ny favorit! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller glass,

0

Spröda strösselstrass

Härliga kalaskakor med smält choklad & strössel på toppen!

0

Chokladdoppade strasskakor

Ljuvligt spröda strasskakor doppade i smarrig choklad! Enkla att göra och gudomligt goda!

0

Mjölfri hälsolimpa

Nyttig limpa som inte innehåller något mjöl och håller ca 1 vecka utan att frysas in.

0

Tacocalzone – inbakad pizza

Fantastiskt god calzone fylld med tacoköttfärs, ost & tomat!

0

Cookieglass

Smaksätt glassen med valfria cookies! Glass & smuliga kakor är en perfekt kombination!

0

Krämig Oreoglass

Oreokakor i glass är en perfekt kombination! Läcker dessert som passar både finare middagar och barnkalas!

0

Krämig nougatglass

Superläcker, god och lättgjord glass smaksatt med nougat. En perfekt lyxig dessert!

0