cookieglass10 cookieglass9 cookieglass5

Drömgod glass med kakbitar i! Den är ljuvligt god och lyxig. Den går fort att göra och ingen glassmaskin behövs. Använd dina favoritcookies! Om ska ha gäster och vill bjuda på en läcker dessert är det här ett perfekt recept! Gör den några dagar i förväg så slipper du stressa samma dag som de kommer.

Cookieglass

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
1 pkt cookies (av valfri sort)

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Skär kakorna i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten (spar lite till garnering).

4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Strö över lite kaksmulor. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt med en kaka nedstucken i glassen. Ta fram glassen en stund före servering.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Skär kakorna i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten (spar lite till garnering).

3. Skär kakorna i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten (spar lite till garnering).

4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Strö över lite kaksmulor. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt med en kaka nedstucken i glassen. Ta fram glassen en stund före servering.

4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Strö över lite kaksmulor. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt med en kaka nedstucken i glassen. Ta fram glassen en stund före servering.

cookieglass11 utvald cookieglass8 cookieglass7 cookieglass6