Bloggar

Jordgubbsmoussetårta på browniebotten

jordgubbsmoussetårta12 jordgubbsmoussetårta15 jordgubbsmoussetårta9

TÅRTORNAS TÅRTA Ljuvligt god, fluffig jordgubbsmoussetårta på en underbart god browniebotten – tårtornas roll´s royce! Choklad och fluffig jordgubbsmousse är en perfekt kombination. Denna tårta passar på alla kalas; allt från stora fester, till buffé, skolavslutningar, student eller barnkalas.

Jordgubbsmoussetårta på browniebotten

Botten
100 g smör, smält
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Jordgubbsmousse
6 gelatinblad
ca 500 g jordgubbar, frysta eller färska
3 äggulor
2 dl florsocker

Dekoration
jordgubbar
florsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Klä botten och kanten på en springform, 23–24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna helt i formen.

3. Jordgubbsmousse: Lätt gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.

4. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke.

5. Vispa grädden fluffig, men inte för hårt.

6. Mixa jordgubbarna till puré. Värm upp ca 1 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält ner dem i de varma jordgubbarna. Blanda dem med resten av jordgubbarna och rör om.

7. Blanda ihop jordgubbspurén, äggulorna och grädden.

8. Bred ut jordgubbsmoussen över browniebottnen och låt den stå och stelna i kylen i 5–6 timmar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Klä botten och kanten på en springform, 23–24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna helt i formen.

3. Jordgubbsmousse: Lätt gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.

4. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke.

5. Vispa grädden fluffig, men inte för hårt.

6. Mixa jordgubbarna till puré. Värm upp ca 1 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält ner dem i de varma jordgubbarna. Blanda dem med resten av jordgubbarna och rör om.

7. Blanda ihop jordgubbspurén, äggulorna och grädden.

jordgubbsmoussetårta10 jordgubbsmoussetårta11 jordgubbsmoussetårta14 jordgubbsmoussetårta13

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på

@lindasbakskola

@lindasbakskola