Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Hamburgerbröd

dagensrecept Grillade hamburgare med hembakta hamburgerbröd är något som ofta görs hemma hos mig så fort grillsäsongen drar i gång. De nybakta, saftiga och luftiga bröden gör måltiden extra lyxig och god. De går bra att frysa in bröden och tina dem före servering. Lägg dem på  grillen i några sekunder när de tinat så blir de som nygräddade igen. Bröden kan penslas med vatten istället för ägg, men då blir de inte lika blanka. hamburgerbrod3 De här hamburgerbröden bakas ofta hemma hos mig! Jag kan inte köpa hamburgerbröd längre sedan jag började baka dem själv. Det känns både för dyrt och så är det så himla mycket godare med hembakta hamburgerbröd. Kalljäsning! Gör degen enligt receptet och låt degen jäsa övertäckt i kylen över dagen eller natten! Baka sedan ut den enligt receptet! Enkelt och smidigt så spar man tid och degen hinner jäsa långsamt i lugn och ro. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Klassiska hamburgerbröd

16–20 st Gör hembakta bröd till hamburgaren och njut av doften och den härliga smaken. Baka dem gärna i förväg och frys in. Mjölk ger ett mjukare bröd, vatten ger en knaprigare skorpa och större luftbubblor, lite mer rustikt. Båda varianterna är goda, det är konsistensen som skiljer. 25 g jäst 4 dl vatten, fingervarmt (eller mjölk) 1 ½ tsk salt 25 g smör, rumsvarmt 7–9 dl vetemjöl Garnering 1 ägg, uppvispat (kan bytas ut mot vatten) sesamfrön GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. 2. Tillsätt salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt. 3. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min. 4. Gör 16–20 runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem, ca 1 cm tjocka. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 5. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. 6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. [caption id="attachment_5419" align="" width="860"]1. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min. 1. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.[/caption] [caption id="attachment_5420" align="" width="860"]2. Gör 16–20 runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Gör 16–20 runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_5421" align="" width="860"]3. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.  3. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.[/caption] [caption id="attachment_5422" align="" width="860"]4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. 4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.[/caption] hamburgerbrod3 hamburgerbrod4 hamburgerbrod5          

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Citronkladdkaka

Syrlig, frisk & fräsch kladdkaka med smak av citron. En riktigt fullträff till fikat eller som dessert med en klick vispgrädde!

0

Havrebollar / chokladbollar

Gudomligt goda och läckra havrebollar som fullkomligt smälter i munnen!

0

Choklad- & vaniljmums

Urläcker, saftig och luftig chokladkaka med vaniljglasyr och kokos.

0

Snurrade äggbröd

Duka upp med fantastiska äggbröd på påskbuffén. De kommer garanterat uppskattas för både smak och utseende.

0

Citron- & kokossockerkaka

Frisk och fräsch citronsockerkaka med florsockerglasyr och kokos.

0

Rostbröd / formfranska

Saftig, luftig och makalöst god formfranska med vallmofrön på toppen.

0

Snurrad vanilj- & kanellängd

En maffig och snygg vetelängd med en smarrig vanilj- och kanelfyllning.

0

Amerikansk cookiecake

Kakan med stort K! Makalöst god stekpannekaka smaksatt med farinsocker och krossad choklad.

0

Smuliga hallonrutor i långpanna

Gudomligt goda rutor med frasiga smulor på toppen. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den enkel att göra.

0

Morotslimpa med havre

Limporna får en härlig smak från de nyttiga morötterna.

0

Kladdkaka rocky road

Piffa till din kladdkaka á la Rocky Road med marshmallows, dumlekola och cashewnötter

0