Urläcker, saftig och luftig chokladkaka med vaniljglasyr och kokos som garanterat kommer ha en rykande åtgång. Den är enkel att göra och ett gott fika att ta med och bjuda kollegorna på eller frys in den i bitar och ta fram och tina efter behov.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Choklad- & vaniljmums
12–15 bitar
Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av vaniljglasyr och kokos.
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
75 g smör, smält
¾ dl mjölk
2 ¼ dl vetemjöl Glasyr
1 ½ msk vaniljsocker
3 dl florsocker
35 g smör, smält
2–4 tsk vatten Garnering
kokosGÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet. Om du vispar för länge blir kakan tung och seg.
3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna innan du tar bort kanten på formen.
5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.
[caption id="attachment_5318" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Gör smeten enligt receptet.[/caption]
[caption id="attachment_5319" align="" width="860"] 2. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.[/caption]
[caption id="attachment_5320" align="" width="714"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna innan du tar bort kanten på formen.[/caption]
[caption id="attachment_5321" align="" width="860"] 4. Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.[/caption]
[caption id="attachment_5322" align="" width="860"] 5. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.[/caption]
Hastbullar med äppelmos. Underbart goda, läckra bullar bakade med bakpulver (som inte behöver jäsa). Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller äppelmos istället – såååå gott! De är klara på mindre än 30 min, vilket är toppen! Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar! …
Ett perfekt kladdkaka recept! Den allra godaste kladdkakan som finns och det här receptet på kladdkaka är väl beprövat. En perfekt kladdkaka som varmt rekommenderas. Den är mycket enkel att baka kladdkaka och kladdkaka funkar att bjuda på i alla lägen. Alla älskar kladdkaka! KLADDKAKA RECEPT Kladdkaka är nästan ännu godare dagen efters så den …