Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Choklad- & vaniljmums

dagensrecept tvabilder   Urläcker, saftig och luftig chokladkaka med vaniljglasyr och kokos som garanterat kommer ha en rykande åtgång. Den är enkel att göra och ett gott fika att ta med och bjuda kollegorna på eller frys in den i bitar och ta fram och tina efter behov. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Choklad- & vaniljmums

12–15 bitar Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av vaniljglasyr och kokos. 2 ägg 1 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 2 tsk bakpulver 75 g smör, smält ¾ dl mjölk 2 ¼ dl vetemjöl  Glasyr 1 ½ msk vaniljsocker 3 dl florsocker 35 g smör, smält 2–4 tsk vatten  Garnering kokos GÖR SÅ HÄR
 1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet.
 Om du vispar för länge blir kakan tung och seg. 3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. 
Låt den svalna innan du tar bort kanten på formen. 5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden  vatten så att konsistensen blir lagom bredbar. 6. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.
[caption id="attachment_5318" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Gör smeten enligt receptet. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Gör smeten enligt receptet.[/caption] [caption id="attachment_5319" align="" width="860"]2. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.[/caption] [caption id="attachment_5320" align="" width="714"]3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min. 
Låt den svalna i formen innan du tar bort kanten. 3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. 
Låt den svalna innan du tar bort kanten på formen.[/caption] [caption id="attachment_5321" align="" width="860"]4. Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar. 4. Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.[/caption] [caption id="attachment_5322" align="" width="860"]5. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar. 5. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.[/caption] chokladvaniljkaka        

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snurrade äggbröd

Duka upp med fantastiska äggbröd på påskbuffén. De kommer garanterat uppskattas för både smak och utseende.

0

Citron- & kokossockerkaka

Frisk och fräsch citronsockerkaka med florsockerglasyr och kokos.

0

Rostbröd / formfranska

Saftig, luftig och makalöst god formfranska med vallmofrön på toppen.

0

Snurrad vanilj- & kanellängd

En maffig och snygg vetelängd med en smarrig vanilj- och kanelfyllning.

0

Amerikansk cookiecake

Kakan med stort K! Makalöst god stekpannekaka smaksatt med farinsocker och krossad choklad.

0

Smuliga hallonrutor i långpanna

Gudomligt goda rutor med frasiga smulor på toppen. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den enkel att göra.

0

Morotslimpa med havre

Limporna får en härlig smak från de nyttiga morötterna.

0

Kladdkaka rocky road

Piffa till din kladdkaka á la Rocky Road med marshmallows, dumlekola och cashewnötter

0

Hembakta Maryland Cookies

Spröda, choklad- och hasselnötsfyllda barndomsfavoriter.

0

Snabba frukostbröd med havregryn

Himmelskt goda bakpulverbröd som går snabbt att göra som inte behöver jäsa.

0

Snabb bärkaka

Mycket god och lättgjord kaka som rörs snabbt rörs ihop i kastrullen och kan serveras som efterrätt eller till fikat.

0

Äppelsockerkaka med kanel

Rivet äpple och kanel gör sockerkakan extra saftig och smakrik.

0