Kladdkaka har blivit en klassiker som älskas av de flesta. Även mig! Och den här godbiten med mjölkchoklad är en riktig höjdare. Mjölkchokladen går självklart att byta ut till vilken sort man vill, men choklad i smeten gör den extra god!!!
Gräddningstiden i ugnen varierar en del beroende på hur kladdig man vill ha den plus att värmen alltid kan variera mellan ugn och ugn. Känn med en provsticka för att få den perfekta gräddningen på kakan! Lycka till!
En av de godaste kladdkakor jag vet! Mjölkchoklad är så underbart gott. En perfekt kaka som man kan bjuda på både på en finare middag, på ett barnkalas eller till fikat på jobbet. Den går bra att göra dagen innan den ska serveras.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Mjölkchokladkladdkaka / Kladdkaka med mjölkchoklad
8–10 bitar
125 g smör
200 g mjölkchoklad (spar 2–3 bitar till garneringen)
3 dl strösocker
2 msk kakao
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¼ dl vetemjöl
Till formen
kokos eller ströbröd
Garnering
florsocker
2–3 bitar mjölkchoklad, hyvlad eller grovt riven
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölkchokladen, bruten i bitar. Rör tills chokladen smält.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Använd kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker och strö på riven choklad. Servera den gärna med vispad grädde eller vaniljglass.