Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Saftiga tekakor

99 röster

dagensrecept

tekakor6

Nybakade tekakor slår det mesta! De är luftiga, saftiga och makalöst goda! Både barn och vuxna älskar dessa bröd och de har en rykande åtgång. Servera dem till frukost, mellis, på buffén eller picknicken och frys in de som blir över.

Tips: gör tekakorna grövre!
Om du vill ha grövre tekakor med lite mer fibrer i kan du byta ut havregrynen till fiberberikade havregryn och 1–2 dl av vetemjölet till grovt rågmjöl eller grahamsmjöl. Den lilla mängden socker är till för att förbättra jäsningen och förbränns under jäsningsprocessen.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Baka goda snabba fröfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Baka goda snabba fröfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Saftiga tekakor

Ca 20 st

Saftiga och mjuka tekakor som smakar ljuvligt gott med smör och ost till en kopp te.

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 dl havregryn
75 g smör, smält
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12–14 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregrynen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.

2. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

4. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

1. Gör degen enligt receptet och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Gör degen enligt receptet och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel och strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
3. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

tekakor5

tekakor1

tekakor7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hamburgerbröd

Hembakta, förstklassiga hamburgerbröd som gör burgarna ännu godare!

0

Citronkladdkaka

Syrlig, frisk & fräsch kladdkaka med smak av citron. En riktigt fullträff till fikat eller som dessert med en klick vispgrädde!

0

Havrebollar / chokladbollar

Gudomligt goda och läckra havrebollar som fullkomligt smälter i munnen!

0

Choklad- & vaniljmums

Urläcker, saftig och luftig chokladkaka med vaniljglasyr och kokos.

0

Snurrade äggbröd

Duka upp med fantastiska äggbröd på påskbuffén. De kommer garanterat uppskattas för både smak och utseende.

0

Citron- & kokossockerkaka

Frisk och fräsch citronsockerkaka med florsockerglasyr och kokos.

0

Rostbröd / formfranska

Saftig, luftig och makalöst god formfranska med vallmofrön på toppen.

0

Snurrad vanilj- & kanellängd

En maffig och snygg vetelängd med en smarrig vanilj- och kanelfyllning.

0

Amerikansk cookiecake

Kakan med stort K! Makalöst god stekpannekaka smaksatt med farinsocker och krossad choklad.

0

Smuliga hallonrutor i långpanna

Gudomligt goda rutor med frasiga smulor på toppen. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den enkel att göra.

0

Morotslimpa med havre

Limporna får en härlig smak från de nyttiga morötterna.

0