SUPERSAFTIG & GOD MOROTSKAKA Morötterna i smeten gör kakan extra saftig och god. Kanelen och kardemumman ger en härlig kryddig smak. Både vuxna och barn älskar denna kaka och har en rykande åtgång fikat! Baka och bjud dina vänner och kollegor! Eller smaska i dig en stor bit själv framför tv:n! Baka & njuuuut! 🙂
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Enkel morotskaka
Ca 12 bitar
Mjuk och ljuvligt god kaka med morötter i smeten som gör den extra saftig.
2 morötter (normalstora)
3 ägg
2 ¼ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
100 g smör, smält
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint.
2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. (Har man inget bakplåtspapper kan man smörja och bröa även bottnen).
3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, kanel, kardemumma, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet. Blanda sist i morötterna.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.