Baka med hallon är alltid rätt och gott. Det är både fräscht, gott och så enkelt att göra. Det går bra med både färska eller frysta hallon (vilket gör att det också går lätt att göra denna kaka även på vintern). Servera gärna den smuliga hallonkakan med vaniljsås, glass eller en klick grädde för något krämigt passar utmärkt till de sötsyrliga hallonen och den smuliga degen!
Smulig hallonpajkaka
Ca 12 bitar
De sötsyrliga bären och den smuliga degen är en ljuvlig kombination.
Smuldeg
125 g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 litet ägg
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Fyllning
ca 4 dl hallon, frysta eller färska
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rund form, ca 24 cm i diameter med ett bakplåtspapper.
2. Smuldeg: Häll alla ingredienserna till degen i en bunke. Nyp ihop dem med fingrarna till en smulig deg.
3. Fyllning: Blanda hallonen med potatismjöl och socker i en skål.
4. Smula hälften av smuldegen i bottnen på formen. Fördela hallonen ovanpå degen och smula sist över resten av degen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vaniljsås, grädde eller glass.