Jag kan inte få nog av kladdkakor för det är så fantastiskt gott! I det här receptet har jag tillsatt mörk choklad i både smeten och på toppen och det gör oemotståndligt god & lyxig! Ös på med choklad för det är ju så gott!!!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Lyxig chokladkladdkaka med kokos
Ca 12 bitar
Mörk choklad i kladdkakesmeten och på toppen gör den extra lyxig och god.
125 g smör
200 g mörk choklad
2 ½ dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
Till formen
smör kokos
Garnering
75–100 g mörk choklad, smält kokos eller florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och smält den på eftervärmen. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i formen i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter, med löstagbar kant.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Låt kakan kallna i formen.
4. Bred ut smält choklad på kakan och låt den stelna. Pudra över lite kokos eller florsocker.
Tyckte du om det här receptet? Här är några fler recept på kladdkakor:
Kladdkaka med päron & mintchoklad
Nutellakladdkaka med kokosbotten