Underbara vetebullar som räcker till många och är busenkla att göra. I stället för att kavla ut degen och och baka vanliga kanelbullar är det mycket lättare att bara trycka ut degen i en långpanna och fylla hålen i degen med en krämig kanelfyllning. Bullarna blir supersaftiga, luftiga och goda, men frys in de bullar som blir över samma dag som de bakas och ta fram och tina dem efter behov. De smakar de nybakat igen!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Philadelphiabullar med kanel
Ca 40 bitar
Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar.
Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
100 g Philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
Deg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl
Garnering
ägg
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 40 lika stora högar på en tallrik eller skärbräda. Ställ den i frysen i 1–2 timmar så att bitarna blir frysta.
2. Deg: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen med mjölade händer i en långpanna, ca 29 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Tryck ca 40 hål i degen med pekfingret.
5. Tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål.
6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7. Grädda bullen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen. Skär bullen i rutor med en vass kniv.