Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Spröda hallongrottor

dagensrecept hallongrottor6 hallongrottor5 hallongrottor2

Riktigt spröda och goda småkakor med hallonsylt i mitten. Både vuxna och barn gillar dessa godbitar. Om du inte har några formar kan du baka dem utan, men då flyter de ut lite grann. Men de är lika goda för det!

Tips! Du kan byta ut hallonsylten mot en annan sylt du gillar.

Baka en superläcker sötsalt chokladkolapaj – klicka här för recept!
Baka en superläcker sötsalt chokladkolapaj – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Spröda hallongrottor

ca 30 st

200 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 dl marsanpulver
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Fyllning
ca 1 dl hallonsylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och florsocker. Blanda marsanpulver, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smörblandningen till en deg. Knåda inte degen för då kan kakorna bli sega.

2. Rulla ut degen till en längd och dela den i ca 30 lika stora bitar. Rulla bollar av dem och lägg dem i små formar, 2–3 cm i diameter.

3. Gör en grop i kakorna med skaftet på en sked eller liknande.

4. Spritsa en klick sylt i varje hål. Klipp ett hål i hörnet på en plastpåse och använd den som sprits om du inte har någon.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och florsocker. Blanda marsanpulver, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smörblandningen till en deg. Knåda inte degen för då kan kakorna bli sega.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och florsocker. Blanda marsanpulver, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smörblandningen till en deg. Knåda inte degen för då kan kakorna bli sega.
2. Rulla ut degen till en längd och dela den i ca 30 lika stora bitar. Rulla bollar av dem och lägg dem i små formar, 2–3 cm i diameter.
2. Rulla ut degen till en längd och dela den i ca 30 lika stora bitar. Rulla bollar av dem och lägg dem i små formar, 2–3 cm i diameter.
3. Gör en grop i kakorna med skaftet på en sked eller liknande.
3. Gör en grop i kakorna med skaftet på en sked eller liknande.
4. Spritsa en klick sylt i varje hål. Klipp ett hål i hörnet på en plastpåse och använd den som sprits om du inte har någon sprits.
4. Spritsa en klick sylt i varje hål. Klipp ett hål i hörnet på en plastpåse och använd den som sprits om du inte har någon.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.hallongrottor6

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

Urläcker, god vit chokladkladdkaka med fräsch och fluffig hallongrädde.

0

Enkel focaccia

Lättbakat & saftigt buffébröd som bara behöver jäsa en gång.

0

Ananaskärleksmums

Fräscha, saftiga ananasrutor med läcker glasyr och ananas på toppen.

0

Krispig mjölkchokladkladdkaka

Läcker mjölkchokladkladdkaka med crunchig chokladganache på toppen.

0

Mjölkchokladscheesecake med maränger

Läcker, fryst dessert som kan göras ett par dagar före servering.

0

Vitlöksbröd med flingsalt

Ljuvligt goda vitlöksbröd som har en rykande åtgång.

0

Klassiska semlor

Luftiga, saftiga och ljuvligt goda semlor med mandelmassa och vispgrädde.

0

Nutellabrownies med bara 4 ingredienser

Ljuvligt goda Nutellabrownies som är superenkla att göra och har en rykande åtgång.

0

Fröknäcke med chiafrön

Krispigt fröknäcke med nyttiga chiafrön i degen.

0

Nutellapaj med smulbotten

En smulig pajbotten med en härligt krämig Nutellaganache på toppen. Servera med vispgrädde eller glass.

0

Semmeltårta

Superläcker semla i jätteformat som räcker till många!

0

Schweizernötrutor

Ljuvliga, saftiga rutor med en helt underbar schweizernötsfuge på toppen!

0