Det bästa av två världar – kladdkaka och kanelbulle i ett! Den här kakan är en riktig godbit som har en rykande åtgång. Och så lätt att slänga ihop när man är sugen på något gott. Oftast har man alla ingredienser hemma vilken också är en fördel. [caption id="attachment_34757" align="alignnone" width="215"] Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Kanelbullekladdkaka
10–12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde. [caption id="attachment_12719" align="alignnone" width="783"] 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.[/caption] [caption id="attachment_12721" align="alignnone" width="783"] 2. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.[/caption] [caption id="attachment_12722" align="alignnone" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.[/caption]