Bloggar Lindas Bakskola Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Kanelbullekladdkaka

123 röster

kanelbullekladdkaka5

Det bästa av två världar – kladdkaka och kanelbulle i ett! Den här kakan är en riktig godbit som har en rykande åtgång. Och så lätt att slänga ihop när man är sugen på något gott. Oftast har man alla ingredienser hemma vilken också är en fördel. [caption id="attachment_34757" align="alignnone" width="215"]Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept! Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept![/caption]

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) 

Kanelbullekladdkaka

10–12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde. [caption id="attachment_12719" align="alignnone" width="783"]1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.[/caption] [caption id="attachment_12721" align="alignnone" width="783"]2. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker. 2. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.[/caption] [caption id="attachment_12722" align="alignnone" width="860"]3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde. 3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.[/caption]

kanelbullekladdkaka3 kanelbullekladdkaka4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Citronkladdkaka

Frisk & syrlig kladdkaka som verkligen smälter i munnen.

0

Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

0

Brödkrans med ägg

Förgyll påskbuffén och servera äggen i en snygg och god brödkrans!

0

Smulig citronkaka

Smuliga, friska & fräscha citronrutor som har en pajliknande yta och lite saftigare innanmäte.

0

Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa

Snabbgjorda bakpulverbröd som inte behöver jäsa. Fröna ger dem extra goda och nyttiga.

0

Kolamums med kokos

Saftiga rutor med gudomligt god kolaglasyr och kokos på toppen.

0

Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

0

Chokladdoppade marshmallows

Lyxigt och himmelskt gott skumgodis doppat i choklad!

0

Scones

Klassiska, nybakta scones till frukost är lyxigt och himmelskt gott! Och snabbt går de att baka.

0

Daimcheesecake

Magnifikt god, fryst cheesecake som kan förberedas ett par dagar innan den ska ätas.

0

Minilimpor

Servera en egen limpa till alla gäster! Saftiga, goda och trevliga att göra!

0

Saftig äppelkaka

Lättgjord och gudomligt god, lite segmjuk äppelkaka.

0