Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Tunnbröd i stekpanna

 

dagens-recepttunnbröd1

Ät de läckra tunnbröden till frukost eller fyll dem med ett matig innehåll, rulla ihop dem och ta med på utflykten. Det är också gott att fylla ett bröd med t ex skagenröra och rulla ihop till en rulle och skära  i centimetertjocka bitar. Servera dem som tillbehör till fördrinken eller på buffén!

Gräddningstips! Det går också bra att grädda bröden i ugnen, 250 grader i ca 6–9 min.

Saftiga tekakor – klicka här för recept!
Saftiga tekakor – klicka här för recept!

 

Bra tips! Jag använder ofta olika galler till mina bröd och kakor! Det är snyggt och praktiskt – klicka här för mer info, pris & beställning!

galler

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Tunnbröd i stekpanna

10–14 st

25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm
2 msk ljus sirap
½ dl rapsolja
1 ½ tsk salt
2 krm hjorthornssalt
9–10 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, olja, salt, hjorthornssalt och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en lite lös men smidig deg och knåda den i någon minut. Låt den jäsa under bakduk i 40–50 min.

2. Dela degen i 10–14 bitar.

3. Rulla degbitarna till bollar och kavla ut dem till tunna rundlar, 3–4 mm, på ett mjölat bakbord. Kör sista varvet med en kruskavel så att det inte bildas luftbubblor under gräddningen.

4. Grädda bröden (utan fett) på medelvärme, 1–2 min på varje sida i en gjutjärnsstekpanna. Lägg bröden ovanpå varandra och låt dem svalna inlindade i en kökshandduk så de håller sig mjuka.

1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, olja, salt, hjorthornssalt och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en lite lös men smidig deg och knåda den i någon minut. Låt den jäsa under bakduk i 40–50 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, olja, salt, hjorthornssalt och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en lite lös men smidig deg och knåda den i någon minut. Låt den jäsa under bakduk i 40–50 min.
2. Dela degen i 10–14 bitar.
2. Dela degen i 10–14 bitar.
3. Rulla degbitarna till bollar och kavla ut dem till tunna rundlar, 3–4 mm, på ett mjölat bakbord. Kör sista varvet med en kruskavel så att det inte bildas luftbubblor under gräddningen.
3. Rulla degbitarna till bollar och kavla ut dem till tunna rundlar, 3–4 mm, på ett mjölat bakbord. Kör sista varvet med en kruskavel så att det inte bildas luftbubblor under gräddningen.
4. Grädda bröden (utan fett) på medelvärme, 1–2 min på varje sida i en gjutjärnsstekpanna . Lägg bröden ovanpå varandra och låt dem svalna inlindade i en kökshandduk så de håller sig mjuka.
4. Grädda bröden (utan fett) på medelvärme, 1–2 min på varje sida i en gjutjärnsstekpanna. Lägg bröden ovanpå varandra och låt dem svalna inlindade i en kökshandduk så de håller sig mjuka.

 

steg5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kalljäst råglimpa

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

0

Knådfria kalljästa frukostbullar

Gör degen på kvällen och kalljäs degen i kylen över natten. Servera nygräddade, varma bröd till frukost!

0

Knaprigt fröknäcke

Nyttigt, gott och knaprigt fröknäcke som passar alla tillfällen.

0

Morotstekakor

Saftiga frallor med nyttiga och goda morötter i degen.

0

Kanelbullekladdkaka

Det bästa av två världar – kladdkaka & kanelbulle i ett.

0

Citronkladdkaka

Frisk & syrlig kladdkaka som verkligen smälter i munnen.

0

Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

0

Brödkrans med ägg

Förgyll påskbuffén och servera äggen i en snygg och god brödkrans!

0

Smulig citronkaka

Smuliga, friska & fräscha citronrutor som har en pajliknande yta och lite saftigare innanmäte.

0

Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa

Snabbgjorda bakpulverbröd som inte behöver jäsa. Fröna ger dem extra goda och nyttiga.

0

Kolamums med kokos

Saftiga rutor med gudomligt god kolaglasyr och kokos på toppen.

0

Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

0