En av de enklaste och godaste blåbärskakor jag bakat! Den bakas utan bakpulver vilket gör att kanterna blir lite segmjuka och det är fantastiskt gott. För att bevara de segamjuka kanterna och den knapriga ytan bör du förvara kakan invikt i bakplåtspappret i kylen. Lägg den inte i en plastpåsen för då är risken att kanterna förlorar sin konsistens.
Här finns läckra, goda recept med äpplen!
Här hittar du alla recept i Linda bakskola!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskolaoch på Facebook: lindasbakskola
Reklam för Lindas avlånga ugnsform
Klicka här för att beställa ugnsformen!
BAKA BLÅBÄRSKAKAN I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM!
Baka gärna kakan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram till bakning! Den har högra, raka kanter och gjord i aluminium vilket gör att gräddningen blir jämn och perfekt! Klicka här för att beställa ugnsformen!
Segmjuk blåbärskaka i limpform
8–10 bitar
Lättbakad blåbärskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
Garnering
2–3 dl blåbär, frysta eller färska
1–2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Lägg blåbären på smeten och strö över lite strösocker.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.