En ljuvligt god kladdkaka med hallon i smeten. Det går bra att baka den med frysta hallon, men passa på och baka med färska bär om du har hallonbuskar i din trädgård. Kakan är god att äta som den är, men det blir en perfekt dessert om den serveras med vaniljsås, glass eller vispgrädde.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Hallonkladdkaka
Ca 15 bitar
175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
Garnering
200–300 g hallon, färska eller frysta
ev. strösocker
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Blanda ner ¾ av hallonen i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 24 cm eller en springform, ca 23 cm i diameter. Smula sönder resten av hallon och strö dem över smeten. Sockra hallonen om du vill.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker.