Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis

Kokosmums

kokosmums2 kokosmums5 utvald

Skumrutor, kokosmums, mumsmums, gräddbullar… Ja, kärt barn har många namn. De här godisrutorna är i alla fall gudomligt goda och så himla lätta att göra. Lättare än vad man tror. Men det viktigaste är att man har en stark elvisp eller en bakmaskin som orkar vispa smeten ordentligt fluffig. Om man har en svag elvisp kan man behöva vispa ganska länge. Själv har jag en stark bakmaskin som vispade smeten på någon minut. Men en väninnan till mig hade en svag elvisp och hon vispade i ca 20 min för att få smeten tillräckligt fluffig.

Formens storlek
Ja använde en ganska liten form, ca 20 x 26 cm vilket gör att mina rutor är väldigt tjocka. Det går bra att använda en större form om man vill ha tunnare rutor.

Urläckra Nougatbollar - klicka här för recept!
Urläckra Nougatbollar – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Fluffiga skumrutor som är så vansinnigt goda! Och lätta att göra! Ett perfekt,  hemgjort godis som räcker till många! De här godingarna måste ni verkligen testa!

Kokosmums

ca 12 st stora rutor 

4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
3–4 dl kokos
ca 1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.

3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.

5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen i botten på en form, ca 20 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut skumsmeten jämnt ovanpå och strö kokosblandning även på ytan (spar en del till kanterna). Låt formen stå i kylen och stelna i ett par timmar.

6. Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i kokosblandningen. Förvara rutorna i kylskåpet.

 

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

 

2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.
2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.

 

3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

 

 

4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.
4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.

 

 

5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen i botten på en form, ca 20 x26 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut skumsmeten jämnt ovanpå och strö kokosblandning även på ytan (spar en del till kanterna). Låt formen stå i kylen och stelna i ett par timmar.
5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen i botten på en form, ca 20 x26 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut skumsmeten jämnt ovanpå och strö kokosblandning även på ytan (spar en del till kanterna). Låt formen stå i kylen och stelna i ett par timmar.
6. Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i kokosblandningen. Förvara rutorna i kylskåpet.
6. Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i kokosblandningen. Förvara rutorna i kylskåpet.

kokosmums1 kokosmums3

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hallon- & blåbärsbakelser

Ljuvligt god och bärig bakelse med lite lätt kladdig bottnen och en klick grädde på toppen.

0

Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse

Drömgod tårta med frasiga marängbottnar fyllda med fluffig vit chokladmousse, choklad och jordgubbar.

0

Korv i bröd/Pinnbröd

Jättegoda korv i bröd som kan gräddas på grillen eller i ugnen.

0

Jordgubbskladdkaka

Bästa, godaste jordgubbskladdkakan – och den är så lätt att göra!

0

Jordgubbskladdkakebakelser

Baka min fantastiskt goda jordgubbskladdkaka och gör busenkla, men ljuvligt goda bakelser av dem.

0

Segknapriga kolasnittar

Lite sega inuti och knapriga på ytan – utsökt goda!

0

Morotslimpa med råg

Morötterna i degen gör limpan extra saftig & god och rågmjölet tillför nyttig fibrer!

0

Rund kärleksmumskaka

Oerhört saftig chokladbottnen med en ljuvlig chokladglasyr och kokosflingor på toppen!

0

Fryst jordgubbscheesecake

En smulig botten och ljuvliga jordgubbar i den krämiga, frysta fyllningen är makalöst gott!

0

Saftiga blåbärsrutor med smultopp

Hela kakan görs av samma deg vilket gör den oerhört lättbakad.

0

Segmjuk blåbärskaka i limpform

Favoritkaka! Lättbakad blåbärskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

0