Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas jul Lindas saffran Okategoriserade

Saffranssmörbullar med pärlsocker

72 röster

ÅRETS BÄSTA JULBAKBOK!

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!

saffranssmorbullar3 saffranssmorbullar6 saffranssmorbullar5 saffranssmorbullar9 utvald

Makalöst goda saffransbullar med en härlig smörkrämsfyllning. En saffransfavorit som kommer bakas många gånger innan julen är här! Om du bara ska baka en sorts saffransbullar så rekommenderas dessa varmt! Äggen i degen gör bullarna extra luftiga, saftiga och mjuka.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

[caption id="attachment_36407" align="alignnone" width="215"]Saftig läcker saffranskrans – klicka här för recept! Saftig läcker saffranskrans – klicka här för recept![/caption]

Saffranssmörbullar med pärlsocker

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Ca 30 st

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl

Dekorering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.

2. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också).

4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

[caption id="attachment_36387" align="alignnone" width="860"]1. Fyllning: Blanda ihop som, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim. 1. Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.[/caption]
[caption id="attachment_36388" align="alignnone" width="860"]2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, ägg, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_36389" align="alignnone" width="860"]3. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också). 3. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också).[/caption]
[caption id="attachment_36390" align="alignnone" width="860"]4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader. 4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_36391" align="alignnone" width="860"]5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.[/caption]
[caption id="attachment_36392" align="alignnone" width="860"]6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler. 6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption]

steg7

saffranssmorbullar11 saffranssmorbullar7 saffranssmorbullar1 saffranssmorbullar4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lättgjorda Bounty med bara 4 ingredienser

Extra snabbgjorda Bounty med få ingredienser som är himmelskt goda!

0

Lakritssnittar

Knapriga snittar med en läcker smak av Turkisk peppar.

0

Lakritskladdkaka

Kladdig chokladkaka med krossad turkisk peppar på toppen – en gudomligt god kombination!

0

Mormors hålkakor

Goda, luftiga och saftiga hålkakor som passar perfekt till frukost, mellis och till en god soppa eller sallad.

0

Pizzafrallor

Ljuvligt goda pizzafrallor fyllda med ost, skinka & oregano.

0

Oreo-glasstårta med 4 ingredienser

Lättgjord, gudomligt krämig & god glass med smarriga Oreokakbitar i. En riktig tiopoängare!

0

Hallonpizza

Baka hallonbullar i form av en superläcker, god pizza!

0

Grovlimpa

Nyttig, fiberrik limpa som är oerhört saftig och god.

0

Mördegsinbakad mjölkchoklad

Inbakad chokladkaka med ett frasigt mördegsskal – ljuvligt gott!

0

Tacopizza

Superläcker pizza med tacoköttfärs på toppen som älskas av alla i familjen!

0

Så gör du chokladganache / chokladkräm

En ljuvligt god & len chokladganache/chokladkräm som kan användas som fyllning i tårtor eller som glasyr på t ex kladdkakor.

0

Bountykladdkaka

Läcker kladdkakebotten, fylld med Bountyröra och smält choklad på toppen! En sann dröm!!!

0