Mycket snabbare än kanelbullar men med samma härliga smak. De är lite lätt kladdiga i mitten och kan ätas som de är till fikat! Eller servera dem med en klick vispgrädde och vips så har du en läcker dessert!
Jag har också ett recept på vanliga kanelbullemuffins som inte är lätt kladdiga. De innehåller mer bakpulver och vetemjöl.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Lätt kladdiga kanelbullemuffins
Ca 12 st
100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt
Garnering
kanel
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.